Quantcast

Aplinkosaugininkai primena: neršiant šlakiams ir lašišoms, tikrinami ir žuvitakiai

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas, tęsdamas akciją „Lašiša 2020“, primena, kad siekiant užtikrinti lašišų ir šlakių apsaugą jų neršto ir migracijos vietose, tikrinami ir žuvitakiai – užtvankose įrengtos žuvų pralaidos.

Kadangi šiuo metu į nerštavietes migruojančios lašišos ir šlakiai susiduria su daug kliūčių, pvz., kabliaujančiais ar tinklais žuvis gaudančiais brakonieriais, užtvankomis, hidroelektrinėmis, būtina užtikrinti šioms žuvims kuo geresnes sąlygas pasiekti nerštavietes. Būtent todėl teisės aktai reikalauja, kad lašišinėse upėse nuo rugsėjo 1 d. iki gruodžio 31 d. funkcionuotų įrengti žuvitakiai.

Be to, gerai įrengtos pralaidos sudaro sąlygas migruoti ir pavasarį neršiančioms žuvims, tokioms kaip kuojos, ešeriai, karšiai, kiršliai.

Sąrašą žuvitakių lašišiniuose vandens telkiniuose, šių žuvų neršto ir migracijos laikotarpiu turinčių veikti visą teorinį žuvų neršto ir migracijos laikotarpį – nuo rugsėjo 1 d. iki gruodžio 31 d, galima rasti čia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Sveiki protu nesuvokiami aplinkosaugininkų noras statyti žuvų pralaidas prie užtvenktu upių. Tai milžiniškos statybos kaštai , neatsiperkantys šimtmečiais....( skaičiuojama nuo milijono eurų ir gerokai daugiau, priklausomai nuo slenksčio aukscio, vandens debeto...)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių