Quantcast

Aplinkosaugininkai: ir ant storo ledo smaigai žvejams yra privalomi

  • Teksto dydis:

Spustelėjus šaltukui ir ežeruose pradėjus formuotis storesnei ledo dangai, aplinkosaugininkai primena žvejams mėgėjams, kad ant ledo galima žvejoti tik įsitikinus jo saugumu.

Šiuo metu, kaip informavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos (LHMT), Totoriškių ežere ledo storis siekia 6 cm, Balsio ežere – 8 cm, pietrytinėje šalies dalyje mažo ir vidutinio gylio ežeruose – iki 10-15 cm.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo danga storesnė kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tam, kad išlaikytų žmonių grupę, jis turi būti ne plonesnis nei 12 cm.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia būti vandens telkiniuose ant ledo, kai dėl jo būklės kyla pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai, esant plonai jo dangai ar LHMT paskelbus apie ledo būklę, kuri gali kelti pavojų.

Be to, šiomis taisyklėmis yra nustatyta prievolė žvejojant ant ledo turėti smaigus, kuriais pasinaudojus būtų galima išlipti įlūžus. Juos privalo turėti visi žvejai nepriklausomai nuo ledo storio ar kitų aplinkybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių