Quantcast

Apklausa: didėja klimato kaitos baimė

  • Teksto dydis:

Vis daugiau žmonių klimato kaitą vadina didele grėsme, parodė tyrimas, kurį 26 šalyse atliko JAV tyrimų institutas „Pew Research Center“. Pusėje šių šalių respondentai klimato šilimą dažniausiai minėjo kaip didelį pavojų savo šaliai.

Aštuoniose valstybėse, įskaitant Rusiją ir Prancūziją, tuo tarpu dažniausiai grėsme buvo įvardyta teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS). Keturiose šalyse, tarp jų - JAV ir Nyderlanduose, labiausiai paplitusi kibernetinių atakų baimė.

Institutas praėjusių metų pavasarį ir vasarą apklausė daugiau kaip 27 000 žmonių.

Iš didžiųjų galybių - JAV, Rusijos ir Kinijos - žmonės, anot apklausos, dažniausiai bijo JAV. Ši tendencija, instituto duomenimis, smarkiai išaugo 2016-aisiais prezidentu išrinkus Donaldą Trumpą. Pastaraisiais metais reikšminga tapo ir klimato kaitos baimė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-IV-jo Žemės judėjimų ATRADĖJAS inž. ROMUALDAS ZUBINAS

III-IV-jo Žemės judėjimų ATRADĖJAS inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
REIKIA BIJOTI NE KLIMATO KAITOS bet mūsų laikų mokslininkų NERAŠTINGUMO! Jau 10 metų kaip yra ATRASTI TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI, kurie puikiai paaiškina- kas Žemėje buvo? Kas vyksta? KAS VYKS? O taip pat - Kodėl ir kaip klimatas kinta?! Pranešta visiems LIETUVOS universitetams,ir net kai kuriems profesoriams! KAIP į SIENĄ!! Tai liudija, kad mūsų mokslo institucijos žengia ne KOJA - KOJON su GAMTA ir jos PAŽINIMU, bet visiškai priešinga kryptimi!!! MOKSLININKAMS būtina atsigręžti į - GAMTOJE VYKSTANČIUS FIZINIUS PROCESUS ir į mūsų protėvių TURTINGIAUSIĄ PALIKIMĄ!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių