Quantcast

Aliaskoje jauną moterį ir jos kūdikį pražudęs baltasis lokys buvo prastos fizinės būklės

Vakarų Aliaskoje praėjusį mėnesį jauną motiną ir jos kūdikį nužudęs baltasis lokys greičiausiai buvo pagyvenęs, prastos fizinės būklės gyvūnas, tačiau pareigūnai pirmadienį pranešė, kad tyrimų rezultatai dėl patogenų, kurie veikia smegenis ir sukelia agresyvų elgesį, buvo neigiami.

Aliaskos valstijos laukinės gamtos veterinarijos gydytoja Kimberlee Beckmen (Kimberli Bekmen), kitą dieną po užpuolimo, kai oro sąlygos leido jai ir vietos policininkui nuskristi į kaimą, paėmė ir vėliau ištyrė baltojo lokio galvos mėginius.

Remiantis pirmadienį paskelbtais tyrimo duomenimis, kurie iš pat pradžių turėjo pasirodyti vasario 3 dieną, nustatyta, kad lokys buvo suaugęs patinas, greičiausiai pagyvenęs ir prastos fizinės sveikatos. Pareigūnai nusiuntė dantį į laboratoriją lokio amžiui nustatyti, tačiau rezultatai bus žinomi tik po kelių mėnesių.

Atliekant standartinius turimų audinių tyrimus dėl patogenų, pasiutligės, toksoplazmozės, šunų maro ir paukščių gripo, rezultatai buvo neigiami.

„Nėra galutinio paaiškinimo, kodėl lokio kūno būklė buvo tokia prasta“, – teigiama bendrame Aliaskos žuvų ir medžioklės departamento bei JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnybos pranešime.

24 metų Summer Myomick (Samer Majomik) ir jos vienerių metų sūnus Clyde'as Ongtowasrukas (Klaidas Ongtovazrukas) sausio 17-ąją buvo mirtinai sudraskyti po to, kai grįždami iš mokyklos Velse, Aliaskoje, išsiruošė į maždaug 137 m trumpą pasivaikščiojimą iki miestelio medicinos klinikos.

Mokyklos darbuotojai visais įmanomais būdais bandė užkirsti kelią išpuoliui, mušdami lokį kastuvais, tačiau šis pradėjo juos vytis ir bandė pulti, kai šie grįžo į mokyklos patalpas. Tuo metu mokyklos direktorius užtrenkė duris, baimindamasis, kad lokys pateks į mokyklą, kurioje vyko pamokos.

Kiek vėliau į įvykio vietą atskubėjo kaimo gyventojas su šautuvu ir nušovė baltąjį lokį.

Tai buvo pirmasis mirtinas baltojo lokio išpuolis Aliaskoje per pastaruosius tris dešimtmečius.

JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnybos duomenimis, baltieji lokiai yra didžiausia lokių rūšis. Patinai paprastai sveria nuo 270 iki 540 kg, bet pasitaiko ir tokių atvejų, kai jų svoris siekia daugiau nei 770 kg, o jų kūno ilgis gali būti net iki 3 metrų. Tuo tarpu patelės paprastai sveria nuo 180 iki 320 kg. Baltieji lokiai dažniausiai minta ruoniais, bet taip pat medžioja vėplius ir baltuosius delfinus.

Nuo 2008-ųjų jie yra įtraukti į nykstančių rūšių sąrašą pagal Nykstančių rūšių įstatymą bei yra saugomi pagal Jūrų žinduolių apsaugos įstatymą. Abu įstatymai draudžia daryti žalą lokiams be leidimo, išskyrus atvejus, kai tai yra būtina siekiant užtikrinti žmonių saugumą.

Velsas yra banginių medžiotojų kaimelis, kuriame gyvena apie 160 asmenų bei yra nutolęs apie 1 300 km į šiaurės vakarus nuo Ankoridžo ir pasiekiamas laivu arba lėktuvu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tokios prastos fizinės būklės kad net moterį su vaiku sudraskė o jei būtų geros fizinės būklės tai visa kaimą būtų sudraskęs.

Ir \\\\\.../////

Ir  \\\\\...///// portretas
litvakas lanzbrorgis taip daro,nori Lietuvą įtraukti į karą,tokiu būdu kuo daugiau šunaujos nusitempti į kapą.____Sakė "didysis" mąstytojas,reikia žemę atlaisvinti nuo 1/4 gyventojų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių