Quantcast

Balkone kelias paras kalintą katiną ėmėsi gelbėti kaimynai

Į redakciją kreipėsi Lietuvos gyvūnų globos draugijos direktorė Danutė Navickienė. Šįkart moters telefonas netilo nuo sostinės Pilaitės rajone gyvenančių žmonių skambučių. Gyventojų teigimu, Pajautos gatvės 13 namo balkone jau trečią parą ankštame balkone tupėjo uždarytas katinas. Gyvūnas prarado viltį, kad jam bus atvertos buto durys, tad vaikščiojo balkono atbrailomis, tarsi svarstydamas, ar šokti žemyn.

Kitoje laiptinėje priešais penktojo aukšto balkoną, tapusį gyvūno kalėjimu, gyvenanti Irina žurnalistams patvirtino tokią informaciją. Moteris teigė toje laiptinėje išklijavusi raštelius ir mėginusi susisiekti su buto šeimininke. Aplinkinių kaimynų teigimu, vidutinio amžiaus moteris turi ir daugiau kačių, tačiau jas iki šiol prižiūrėjo. Be to, jos neretai buvo išleidžiamos į balkoną, tačiau ne uždaromos tokiam ilgam laikui.

Policininkams užteko pasirodyti

Neradusi šeimininkės nei būdo su ja susisiekti ir nuolat stebėdama juodos spalvos katino kančias, Irina kreipėsi į Lietuvos gyvūnų globos draugiją, o vėliau ir į policiją. Ji stebėjosi, jog visai šalia esančio buto kaimynas neleido katinui padėti maisto. „Jis jau net kniaukti nustojo”, - pasakojo moteris.

LGGD direktorė Danutė Navickienė teigė, jog pareigūnai neskubėjo gelbėti keturkojo. Tik moterims pradėjus įtarinėti, jog galbūt kas nors nutiko buto šeimininkei, į Pajautos gatvę išvažiavo policijos ekipažas.

Vos prieš atvykus pareigūnams, katinas buvo įleistas atgal į butą.

Buto šeimininkė žurnalistams durų neatidarė. Už durų girdėjosi tik tylus kelių kačių miaukimas. Šalia gyvenusi kaimynė leido pažvelgti pro savo balkoną ir įsitikinti, kad katino gretimame balkone tikrai nėra.

Kaimynai tirština spalvas?

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Evelina Pagounis teigė, jog pareigūnai įsitikino, kad bute yra katino šeimininkė, bei kad ant gyvūno nėra smurto požymių. Taigi kokių nors nuobaudų gyvūno šeimininkė nesulauks, nes niekas negali tiksliai pasakyti, kiek laiko katinas praleido balkone.

Išklausiusi į įvykio vietą vykusių pareigūnų pasakojimo ji teigė, jog gyventojai greičiausiai sutirštino šios istorijos spalvas: „Katinas tebuvo išleistas į balkoną. Juk kaimynai nestebi jo kiaurą parą? Buvo išleistas vieną dieną, tuomet – kitą. Taip ir susidarė įspūdis, kad jis ten tupi dvi paras. O juk kažkur uždaryti gyvūnai visuomet prašosi įleidžiami atgal,“ - kalbėjo Vilniaus apskrities policijos atstovė.

Vis dėlto balkoną nuolat matanti kaimynė atkreipė dėmesį, kad jame katinui nebuvo padėta jokio maisto, vandens ar tualeto.

Paklausta, kodėl kaimynams taip ilgai nepavyko nei susisiekti, nei pabendrauti su buto šeimininke, E. Pagounis svarstė, jog greičiausiai pagyvenusi moteris tiesiog nepažįstamiems gyventojams neatidarė durų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
seip tai katei ne problema nusokti zemen,o tokes nupususias seimininkes reikia vezt i seneliu prieglauda

Karobliui

Karobliui portretas
Susitvarkyk su savo šuniu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių