Quantcast

Aukcionuose knygos pigesnės

Brangios knygos knygynuose ar parduotuvėse skatina skaitytojus ir knygų mylėtojus ieškoti ir pirkti knygas internete. Čia pigiau siūlomos retos, antikvarinės, skaitytos ar naujai išleistos knygos.

Atsižvelgdami į skaitytojų poreikius, pardavėjai ne tik prekiauja knygomis el. parduotuvėse, deda skelbimus skelbimų portaluose, dalyvauja forumuose, pristato knygas socialiniuose tinklapiuose, bet ir skelbia knygų aukcionus. Nors daugeliui atrodo, kad aukcionuose parduodamos tik antikvarinės, išliekamąją vertę turinčios knygos, tačiau ši nuomonė klaidinga. Aukcionuose paklausesnės naujesnės knygos. Jos pirkėjams jau yra žinomos, pigesnės nei parduotuvėje, be to, augantis azartas varžantis dėl knygos yra maloni pramoga kiekvienam.

Esant pigių skaitytų knygų poreikiui, rinkoje taip pat daugėja skaitytų knygų knygynų, kurie ne tik parduoda, bet ir priima ar superka gyventojų turimas knygas. Maži knygų gavimo kaštai leidžia jiems knygas parduoti aukcionuose daug pigiau. Vienas iš tokių knygynų – Vilniuje įsikūrę „Knygos namai“, knygomis prekiaujantys ir internetiniame aukcionų portale Tuktuk.lt.

„Knygos namų“ vadovės teigimu, žmonės mielai atneša turimas knygas, kadangi neturi kur jų dėti. Be to, čia pat peržiūrimos ir perkamos kitos knygos. Nors labiausiai domimasi naujesnėmis, 2000 ir vėlesnių metų leidimo dar iš knygynų lentynų nedingusiomis knygomis, tačiau neretas ieško ir senesnių, ne mažiau populiaresnių knygų. Populiarios knygos dažnai leidžiamos kelis kartus, todėl gerai paieškojus galima rasti senesnio leidimo norimą knygą pigiau.


Šiame straipsnyje: knygosaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių