Quantcast

Žalioji arbata gali atitolinti glaukomą

Honkongo akių ligų ligoninės mokslininkai teigia, jog žaliojoje arbatoje esantys katechinai iš virškinimo sistemos patenka į akies audinius ir padeda apsisaugoti nuo glaukomos ir kitų ligų.

Kaip praneša nutraingredients.com, gerti žalią arbatą sveika, nes arbatoje esančios medžiagos padeda apsaugoti ne tik akis, bet ir išvengti streso.

Mokslininkai teigia, jog stresas sukelia įvairius biologinius sutrikimus: sužaloja DNR ar suaktyvina proteolitinių enzimų veiklą. Tokie sutrikimai gali lemti audinių ląstelių pakitimą ir sukelti kataraktą bei pirminę glaukomą.

Mokslininkai tyrė laboratorinių žiurkių, kurios gaudavo ištirpinto žaliosios arbatos ekstrakto, akių audinius ir nustatė, kad lęšiukas, tinklainė ir kiti audiniai sukaupė didelį kiekį žaliosios arbatos katechinų. Šie antioksidantai akies tinklainėje išlikdavo nuo pusės iki 12 valandų.

Anksčiau atlikti tyrimai parodė, jog žalioji arbata sumažina tikimybę susirgti Alzheimerio liga, diabetu bei tam tikros formos vėžiu, pagerina širdies ir kraujagyslių darbą ir padeda reguliuoti svorį.


Šiame straipsnyje: žalioji arbataArbata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių