Quantcast

Ultravioletiniai spinduliai į odą įsiskverbia giliau nei manyta

Ekspertai įspėja, kad deginimasis soliariumuose gali būti pavojingesnis nei manyta iki šiol. Ultravioletiniai spinduliai, skleidžiami soliariumų lempų, buvo „kaltinami“ dėl raukšlių ir odos senėjimo. Tačiau vis dažniau soliariumai siejami su vėžiu.

Saulės šviesos poveikį odai nagrinėjantis ekspertas Antony Young tyrinėja dviejų tipų  ultravioletinius spindulius – A (ilgosios bangos) ir B (trumposios bangos), rašoma „Daily Mail“.

„Įdegio centrai vis dar tvirtina, kad ultravioletiniai spinduliai yra saugūs, tačiau tai – visiška nesąmonė“, - teigia mokslininkas. Londono King‘s College darbuotojas taip pat įspėjo, kad pavojinga yra ne tik dienos saulė, bet ir jos spinduliai ryte ir vakare. Pavojus dėl ultravioletinių spindulių kyla ir vairuotojams, nes šie spinduliai skverbiasi per stiklą.

Atlikęs tyrimą mokslininkas nustatė, kad ultravioletiniai spinduliai paveikia viršutinę odos dalį, kuri atsinaujina kas keturias savaites. Tačiau pastebėta, kad kai kurios ultravioletinės bangos (A tipo) įsiskverbia daug giliau nei viršutinis odos sluoksnis. Kai kurios pažeistos ląstelės auga ir dalijasi gana greitai. Jei jos yra pažeistos, rizika susirgti vėžiu didėja.

Australų mokslininkas Michaelis Kimlinas teigia, kad šis atradimas rodo, jog ilgus metus „buvo tyrinėjamos ne tos šviesos bangos“. Pasak mokslininko, iki šiol niekas nekreipė dėmesio į A tipo ultravioletinių spindulių poveikį žmogaus odai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukentejusioji

Nukentejusioji portretas
Kazkada lankaisui soliariumuose, uztruko du metus. Nebuvau niekada super idegusi (ruda) ir meciau si uzsiemima, nes nieko gero is to. Tai nukentejau as nuo tu spinduliu, kojos tapo sausios, oda isdziuvusi. Metus gydziausi. Isvada, geriau buti kokia esi, negu veliau sena ir isdziuvusi :) Nes per rudos merginos, atrodo ne savo amziaus, o vyresnes, ir au su raukslem ant veido.

DDD

DDD portretas
visiska nesamone, cia kazkokie birtai alaus prisigere... del soliariumu tai nussisneka kaip ir del masinu stiklu, masinu stiklai jau senai sulaiko UV!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių