Quantcast

Tyrimas: vyrai jaučiasi laimingesni dalindamiesi namų ruošos darbus

Brangiosios, geriau atsisėkite. Galite ir išgerti kai ko stipresnio. Kembridžo universiteto mokslininkai skelbia nustatę, kad vyrams iš tiesų patinka dirbti namų ruošos darbus.

Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, namuose iš tiesų sumažėja barnių ir apskritai gyventi tampa daug geriau, kai vyrai daugiau padeda savo antrosioms pusėms namuose.

Tyrimo metu nustatyta, kad vyrai ir vaikinai jaučiai kaltę nesidalindami namų ruošos darbų su moterimis. Vyrai taip pat teigia, jog jiems patinka ramesnis gyvenimas be barnių nei nuolatiniai konfliktais su nepatenkinta antrąja puse.

Mokslininkai manė išsiaiškinsią, jog vyrams dirbant namų ruošos darbus namuose padidėja konfliktų ir pablogėja vyrų gyvenimo kokybė. Tačiau tyrimo rezultatai buvo visiškai priešingi.

„Tai gali būti todėl, kad daugiau vyrų pasisako už lyčių lygybę, todėl jaučiasi nepatogiai, jei moteris nudirba didžiąją dalį namų ruošos darbų. Be to, kadangi moterys tampa vis tvirtesnio charakterio, jos tiesiai šviesiai reiškia savo nepasitenkinimą tingiems partneriams," sakė mokslininkai.

Šio tyrimo rezultatai visiškai prieštarauja ankstesniems tyrimams, kurie parodė, kad nepaisant to, jog moterys šiais laikais daug pasiekia visuomenėje, vyrai ir toliau leidžia savo žmonoms ir draugėms namuose dirbti didžiąją dalį namų ruošos darbų.

Tyrime dalyvavo 30 tūkst. vyrų iš 34 šalių.


Šiame straipsnyje: namų ruošadarbaspsichologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tapau laimingas

tapau laimingas portretas
kai paskyrė atsakingu už šiūkšlių išnešimą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių