Quantcast

Sportininkai perspėjami dėl rankų paspaudimų per artėjančias žaidynes

Britų sportininkai perspėjami nespausti rankų savo kolegoms šių metų Londono olimpinėse žaidynėse, kad apsisaugotų nuo užkrato, galinčio sudaužyti visas jų sportines viltis.

Britų olimpinės asociacijos (BOA) vyriausiasis medikas pareiškė, kad „proto ribose“ rankų paspaudimai turėtų būti uždrausti, atsižvelgiant vien į tai, kad visi atletai gyvens ir maitinsis viename Olimpinių žaidynių miestelyje, kur užkratas gali plisti žaibo greitumu.

„Proto ribose, jeigu jums tikrai reikia sveikinantis spausti rankas žmonėms, privalote suprasti, kad reguliarus rankų plovimas, putų rankoms naudojimas gali sumažinti užsikrėtimo pavojų“, - sako daktaras Ianas McCurdie.

BOA paruošė sveikatos priežiūros instrukcijas visiems 550 žaidynėse dalyvausiantiems sportininkams ir dar 450 britų delegacijos narių. Instrukcijose ligos ir traumos yra įvardintos kaip pagrindinės kliūtys siekti geriausių rezultatų per liepos 27 dieną Londone prasidedančias žaidynes.

„Olimpinėse žaidynėse ar bet kokiose svarbesnėse varžybose liga ar net lengvas susirgimas gali turėti didelę reikšmę (sportininko) pasirodymui“, - paaiškino I.McCurdie pridurdamas, kad užsikrėsti galima per bet ką, pradedant stalo įrankiais ir baigiant durų rankenomis.

„Iš esmės mes kalbame apie susirgimo rizikos mažinimą ir atsparumo didinimą. Kontakto ir galimybės užsikrėsti virusu mažinimą ir atsparumo, jei taip atsitiktų, didinimą“, - sakė jis.

„Tai rankų higiena. Svarbiausia - rankų higiena“, - pridūrė medikas.

Per 2010 metų Sandraugos šalių žaidynes Delyje teko susirūpinti dėl sanitarinių reikalavimų sportininkų miestelyje, kur ne vienas plaukikas gavo užkratą, kuris turėjo įtakos jų pasirodymui varžybose arba privertė visai iš jų pasitraukti.

Londono vasaros olimpinių žaidynių dalyviai taip pat perspėjami dėl galimos miego stokos, ilgų darbo valandų ir nepatogumų, kurių gali būti naujoje aplinkoje.

Be to, britų atletai, spaudžiant juos palaikantiems tėvynainiams, gali jausti padidintą atsakomybę dėl savo rezultatų, skelbia BOA.


Šiame straipsnyje: Londono olimpiadaUžkratas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių