Quantcast

Šeimos gydytoja: priemonės nuo uodų sveikatai nepakenks

Trečiadienį į portalo 1diena.lt klausimus atsako "Aušros medicinos centro" šeimos gydytoja Daiva Gurskienė. Pasak medikės, vasarą reikia būti itin dėmesingiems maistui, kurį valgome, bei saugotis uodų ir erkių.

Gydytoja tikina, kad gamtoje naudojami preparatai, saugantys nuo vabzdžių įkandimų, nėra pavojingi sveikatai ir alergiją sukelia retai. Vis dėl to, tam, kad cheminės medžiagos nepatektų į skrandį gydytoja siūlo ir iškylose nepamiršti higienos – jei neįmanoma rankų nusiplauti vandeniu, tai bent valyti jas drėgnomis servetėlėmis.

„Rimtų apsinuodijimų nuo nedidelių kiekių priemonių nuo vabzdžių tikrai nebus, tačiau šašlyko skonis bus pagadintas. Gal prieš važiuodami į gamtą, įsigykite drėgnų servetėlių“, - šypsojosi D.Gurskienė.

Pasak jos, jei vis dėlto koks nors vabzdys ar bitė įgėlė, tuomet reikia stebėti, kokią reakciją tas įgėlimas sukelia.

„Alerginė reakcija gali būti vietinė ir bendrinė. Vietinė reakcija pasireiškia audinių patinimu, niežuliu. Tokiu atveju užtektų priešalerginiu tepalų, kartais priešalerginių tablečių. Esant bendrinei reakcijai, staiga atsiradus dusuliui, silpnumui, sąmonės sutrikimui - skubiai kvieskite pagalbą“, - pataria gydytoja.

Visus D.Gurskienės atsakymus skaitykite ČIA.

 


Šiame straipsnyje: Gurskienėuodaivasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių