Quantcast

R.Kaukėno paramos grupė sergantiems vaikams surinko 10 tūkst. litų

Rimanto Kaukėno paramos grupė onkoliginėmis ligomis sergantiems vaikams surinko 10 tūkst. litų.

Pranešime rašoma, kad šią sumą paaukojo bendrovė „Avia Solutions Group“, o žinomi krepšinio, pramogų pasaulio bei žiniasklaidos žmonės, dalyvaudami Lietuvos krepšinio federacijos ir „FIBA Europe“ rengtame draugiškame turnyre ant profesionalios dangos „3x3“, šią sumą skaičiavo taikliais metimais.

Renginį stebėjo ne tik gausus būrys sirgalių, bet ir draugiškai žaisti nusiteikę Lietuvos krepšininkai, aktoriai, žurnalistai bei pramogų pasaulio atstovai. Jie buvo pasidaliję į keturias komandas ir per dvejas rungtynes taikliais metimais surinko 50 taškų. Kiekvienas jų buvo įkainotas 200 litų suma.

„Lietuvoje yra tikrai labai daug vaikų, kuriems reikalinga pagalba, todėl džiaugiamės turėdami galimybę dalyvauti tokiame renginyje ir prisidėti prie Rimanto Kaukėno paramos grupės“, – sakė „Avia Solutions Group“ atstovas Stasys Buivydas.

Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ ekipos gynėjas R. Kaukėnas džiaugėsi, kad Lietuvos garsenybės nebuvo abejingos geranoriškiems tikslams ir sutiko sužaisti draugiškas rungtynes.

„Lietuvos ryto“ komandai atstovavo Mindaugas Lukauskis, Jonas Vainauskas ir Egidijus, „Aktorių“ ekipos lyderiais tapo Giedrius Savickas, Vytautas Rumšas, bei Ramūnas Cicėnas, žurnalistų komandą sudarė Rimas Valeikis, Rytis Sabas ir Simas Baranauskas. Sirgalių komandai atstovavo ištikimiausi Lietuvos rinktinės sirgaliai.

Draugiškame krepšinio turnyre surinkti pinigai bus skirti Kauno medicinos universiteto klinikų vaikų ligų onkoliginiam skyriui. Šiuo metu, jame yra tik vienas bendro naudojimo šaldytuvas, todėl iš surinktų pinigų bus nupirkta 12 šaldytuvų, kurie nuo šiol atsiras kiekvienoje palatoje.

Taip sergantiems vaikams ir jų tėveliams bus sukurtos geresnės gyvenimo sąlygos. Už likusius pinigus bus įsigyta būtiniausių daiktų, kurių sąrašą pateiks onkologinio skyriaus vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių