Quantcast

Renginys „Ant adatos“: kaip puoštis iškilmingą vakarą

Antrą kartą vykusi dizainerių ir siuvėjų šventė „Ant adatos“ nenustebino ekstravagantiškais apdarais. Kolekcijų autoriai iškilmingoms progoms siūlo prabangą.

Renginio „Ant adatos“ organizatoriai į aprangos metamorfozes siūlė pažvelgti netradiciniu kampu: iškilmingoms progoms sukurtos kolekcijos buvo pristatytos kartu su trumpais etiudais iš šokio spektaklio „Apie Čarlį Čapliną“.

Renginyje buvo pristatytos 14 dizainerių ir siuvėjų kolekcijos. Nors daugelis demonstruotų aprangos modelių skirti iškilmingoms progoms, tačiau keli dizaineriai pristatė vyrams skirtų chalatų kolekciją ar drabužius, skirtus  pramoginių šokių bei dailiojo čiuožimo meistrams.

Iškilmingoms progoms moterys turėtų rinktis natūralius audinius - šilką, vilną, liną. Aksomo, perregimo gipiūro, minkšto ir lengvai krintančio kašmyro audinių drabužiai moterį pavers elegantiška, grakščia ir moteriška.

Kolekcijų autoriai drabužių spalvas siūlo rinktis pagal kiekvieno norą ir poreikius. Tačiau kolekcijų pristatymuose vyravo klasikinės spalvos - juoda, balta, raudona ir tamsiai mėlyna.

„Mergaitės mokyklos išleistuvėms turėtų rinktis jaunatviškas spalvas - prislopintus ryškių spalvų atspalvius, šviesaus gymio merginoms derėtų puoštis ryškiomis spalvomis. Patariu rinktis laisvai krentančio audinio besiplaikstančias sukneles, geriausia iki kelių“, - sakė mokyklos išleistuvių vakarui 3 sukneles pristačiusi siuvėja Nijolė Kacevičienė.

Moterys iškilmingoms progoms turi rinktis prabangą. „Jeigu renkatės papuošalus, jie turi būti tauraus metalo - jokios bižuterijos. Jeigu audinys - draudžiama sintetika, o pirmenybę teikite tikram kailiui ar odai“, - pataria prabangių darbužių kolekcijos autorė Monika Palevičiūtė.

Jeigu renkatės tamsų paltą ar lietpaltį, niūrų drabužių ansamblį pagyvinkite ryškia skara arba pasistenkite, jog viršutinio drabužio pamušalas būtų ryškus ir trauktų akį - tai suteiks įvaizdžiui atgaivos. Juodos spalvos mėgėjai turėtų pradėti eksperimentuoti tamsiai mėlyna spalva.

Kolekciją „Erdvė“ pristačiusi dizainerė Jurgita Januškevičiūtė - Žiugždienė tvirtina, jog drabužiai turi būti funkcionalūs. „Kuriu drabužius  ne tik išskirtinėms progoms, bet ir žmogui, kuris nori kiekvieną dieną palepinti savo sielą. Juk mažesnės erdvės nei drabužis, su kuriuo gyvename ir susigyvename negali būti“, - dizainerė siūlo rinktis patogius ir mielus violetinės, tamsiai rudos ar ciklameno spalvos, ornamentais puoštus drabužius.


Šiame straipsnyje: madapavasario madamada moterims

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių