Quantcast

Prancūziška virtuvė: keptos bulvės su vynu ir pelėsiniu sūriu

Keptos bulvės atrodo labai lietuviškas paprastas patiekalas, tačiau jos gali būti ir labai rafinuotos. Šiaurės Prancūzijos gyventojai nuo seno mėgavosi bulvių patiekalais, tačiau sūrių ir vyno šalyje juos pagardindavo šiais produktais. Siūlome kitokių nei įprasta Lietuvoje keptų bulvių receptą.

Patiekalui reikės:

1 kg bulvių

300 g sūrio su baltuoju pelėsiu

100 ml balto sauso vyno

200 g rūkytos šoninės

1 didelio svogūno

Nuskustas bulves supjaustome maždaug 2 mm storio riekelėmis, sudedame į puodą su vandeniu (kad apsemtų) ir apverdame apie 10 min.

Tuo tarpu apskrudiname svogūnus ir šoninę.

Apvirtas bulves sudedame į keptuvę su svogūnais ir šonine. Kepiname, kol šiek tiek apskrus. Supilame vyną ir dar 5 min kepame.

Galiausiai viską dedame į vieną indą: įdedame vieną sluoksnį bulvių, kurias apdėliojame supjaustytais sūrio gabalėliais, tada vėl bulvės ir vėl sūris. Patiekalo viršuje turi būti sūris. Kuo daugiau sūrio, tuo gardžiau.

Indą pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
su suzadetine gaminomes, prisivalgem skaniai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių