Quantcast

Nuo pandeminio gripo Lietuvoje mirė 23 žmonės

Nuo pandeminio gripo Lietuvoje iki šios dienos mirė 23 žmonės. Paskutinio iš jų gyvybę ši liga pasiglemžė ketvirtadienį.

Kaip BNS patvirtino Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) vadovas Vytautas Bakasėnas, ketvirtadienį Kauno medicinos universiteto klinikose mirė 43-ejų ugniagesys iš Jurbarko rajono.

V.Bakasėno duomenimis, praėjusią savaitę į reanimaciją nepateko nė vienas nuo pandeminio gripo ar jo komplikacijų kenčiantis ligonis.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) atstovai yra sakę, kad sergamumas gripu Lietuvos stabilizavosi. Pasak VVSPT, didžiausias sergamumas, nors ir šiek tiek sumažėjęs, ir toliau lieka Kauno apskrityje.

Lietuvoje kol kas panaudota mažiau nei dešimtadalis sveikatos priežiūros įstaigas pasiekusių vakcinų nuo pandeminio gripo - kol kas pasiskiepijo apie 2,3 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę dėl vangaus medikų ir kitoms rizikos grupėms priklausančių asmenų skiepijimosi Sveikatos apsaugos ministerija nutarė vakcinuoti visus to norinčiuosius.

Iš viso Lietuva už 1 mln. litų iš Nyderlandų vyriausybės įsigijo 27 tūkst. dozių vakcinos nuo pandeminio gripo.


Šiame straipsnyje: gripaskiaulių gripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių