Quantcast

Netekę darbo žmonės mano prarasiantys ir norą mylėtis

Belgijos Lježo universiteto mokslininkai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo jų bendradarbiai: pradedant nuo valytojų, baigiant vadovaujančiais darbuotojais. 

350 savanoriams buvo išdalinti lapai su klausimais: kiek jie uždirba, kiek atideda „juodai dienai“, kam daugiausiai išleidžia savo santaupas, o taip pat buvo paprašyta nurodyti savo požiūrį į pinigus. 

Tuo pačiu tyrėjai išsiaiškino, dėl ko labiausiai baiminasi eksperimento dalyviai, jei netektų daug pinigų, rašo „News of the World.“ 

Buvo parodyti paveikslėliai su dolerių pakuotėmis

Paskui eksperimento dalyviai atsitiktine tvarka buvo padalinti į dvi lygias pagal skaičių grupes. Vienos grupės dalyviams buvo parodyti paveikslėliai su dolerių pakuotėmis. 
T.y. - sąmoningai akcentuojamas turtingumas.

O kitai grupei buvo pademonstruoti  taip suglamžyti doleriai, kad beveik neįmanoma buvo jų atpažinti. Po to abiejų grupių dalyviai vėl turėjo atsakyti į anketos klausimus, kuriais norėta išsiaiškinti, ar žmogus sugeba gauti malonių emocijų praradęs pinigus, tačiau prisiminęs  gražius intymius santykius ir gyvenimą be rūpesčių.

Netekus pinigų – baimė prarasti seksualinį potraukį

Paaiškėjo, kad beveik visi pirmosios grupės dalyviai patyrė teigiamas emocijas: pasitenkinimą, dėkingumą, džiaugsmą ir emocinį susijaudinimą. 

O antrosios grupės dalyvius, praėjus maždaug 45 sekundėms, kai jie išvydo suglamžytus banknotus, apėmė siaubas ir nerimas. 

„Savo atsakymuose jie paaiškino, kad labiausiai bijo prarasti seksualinį potraukį netekus tiek daug pinigų“, - paaiškino tyrimo vadovas, psichologas, profesorius Jordy‘s Kwadbashas.


Šiame straipsnyje: seksualumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių