Quantcast

Kas trečia paauglė D.Britanijoje patiria seksualinę prievartą

Trečdalis paauglių merginų Jungtinėje Karalystėje patiria savo vaikinų seksualinę prievartą.

Ekspertai nerimauja, kad kai kurios jų net nesuvokia, kad yra nusikaltimo aukos. Kitos bijo pranešti apie nusikaltimą arba gėdijasi apie tai kalbėti, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Dėl šios problemos specialistai kaltina paauglių seksualizavimą per televiziją, filmuose ir internete. Seksualinę prievartą dažnai skatina pornografija, kurios internete galime rasti vienu pelės paspaudimu.

Britanijos ministro pirmininko pavaduotojas Nickas Cleggas, prisidėjęs prie precedento neturinčios kovos su smurtu kampanijos, sakė, kad tokie statistiniai duomenys yra šokiruojantys.

„Manau, kad per daug žmonių mano, kad išprievartavimas tai kažkas, kas įvyksta kai tamsiame skersgatvyje sutinki nepažįstamą vyrą, kuri tave užpuola. Šia kampanija siekiame, kad žmonės žinotų, jog taip gali padaryti ir jūsų senai pažįstamas žmogus. Štai kodėl mes taip tvirtai pasiryžę, nes tikrai reikia keisti žmonių požiūrį“, – sakė N. Klegas.

Valdžia mano, kad kai kurie jauni žmonės sutikimą santykiauti supranta labai laisvai. Tyrimai parodė, kad kai kurie vaikinai mano, kad merginos privalo su jais mylėtis, jei šie joms išleidžia pakankamai daug pinigų.

Kovos prieš smurtą prieš vaikus kovojančios organizacijos bei Bristolio universiteto atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo 1 tūkst. 353 paaugliai, trečdalis 13-17 amžiaus merginų yra patyrusios savo partnerio seksualinę prievartą. Daugiausia 0 66 proc. – tokių atvejų užfiksuota amžiaus grupėje iki 18 metų.


Šiame straipsnyje: prievartaseksualinė prievarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visa

Visa portretas
viešoji erdvė užpildyta kūno kulto ir vartotojiško požiūrio į mergaitę,moterį,ne išminties,vertybinio ugdymo ir atsakingo gyvenimo prioritetų pasirinkimo ,purena seksualiniai prievartai dirvą.Žmonės lyg turėtų būti išmintingos būtybės,nes jiems duotas protas bet protas nesujungtas sąjunga ir harmonija su dvasiniu žmogaus pasauliu panaudojamas piktam ir tuštybei kurti galimai dėl savanaudiškumo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių