Quantcast

Iš „Coca-colos“ gėrimo sudėties pašalintas kenksmingas ingredientas

Gėrime nuspręsta nenaudoti vėžį sukeliančio dažiklio 4-MI dar vadinamo karameliniais dažais. Tiesa, naujoji „Coca-cola“ bus pasiekiama tik JAV gyventojams, praneša naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad „Coca-cola“, „Pepsi-Cola“ ir „Dr Pepper“ gėrimuose yra dažiklis, kuris skatina nekontroliuojamą vėžinių ląstelių dauginimąsi. Tai buvo nustatyta atliekant tyrimus su žiurkėmis.
Šiuo metu vienoje „Coca-colos“ skardinėje yra 140 mikrogramų dažiklio 4-MI.

Tuo pat metu JAV Kalifornijos valstijoje įsigaliojo naujas įstatymas, įpareigojantis ant visų produktų, turinčių daugiau nei 29 mikrogramus šio dažiklio, informuoti pirkėjus apie susirgimo vėžiu riziką.

„Coca-colos“ gamintojai nusprendė sumažinti kenksmingo ingrediento koncentraciją iki leistinos ribos. Kol kas pagal naują recepą pagaminto gėrimo galima įsigyti tik Kalifornijoje, o artimiausiu metu juo bus prekiaujama visoje JAV teritorijoje. Kitoms valstybėms tiekiamas gėrimas bus gaminamas pagal tradicinį receptą.

Portalas diena.lt primena, kad „Coca-cola“ gėrimo receptas yra įslaptintas ir viešai neskelbiamas. Kadaise gaminant šį gaivųjį gėrimą naudoti švieži kokos lapai, tačiau nuo 1903 m. prieš naudojant šiuos lapus gėrimo gamybai iš jų pašalinamas kokainas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
Kiek isgeriau to sudo vakysteje. Kazin kas jiems trukde aknksciau tai padaryt?

rjj

rjj portretas
Pernai ja nupurškiau obelis nuo kenkėjų, rodos padėjo :)

9Dangus

9Dangus portretas
kodėl tūpas korespondentas antraštėje reklamuoja c-c, bet straipsnyje raso taip pat apie P-C ir Dr.p.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių