Quantcast

Cholesterolis gerina smegenų darbą

Cholesterolis padeda gaminti vieną pagrindinių nervų sistemos komponentų, kuris palengvina tinkamą nervų ląstelių veiklą ir apsaugo nuo tokių smegenų ligų kaip Alzheimerio ir Parkinsono. Tai įrodyta tyrimais.

Cholesterolis dažnai įvardijamas kaip netinkamos mitybos, kurios turėtume vengti, padarinys. Iš tikrųjų padeda gaminti mieliną – izoliacinį nervų dangalą, be kurio, naujausiais duomenimis, padidėja pažinimo funkcijų sutrikimo rizika ir smegenų degradacija.

Tie, kurių su maistu gauna per mažai cholesterolio, yra dažniau linkę sirgti nervų ligomis. Ypač tie, kurie turi centrinės nervų sistemos sutrikimų, pavyzdžiui, judesių koordinacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ASDF

ASDF portretas
Yra labai teisingas posakis "Blogybė ne padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, bet to kiekio nesunaudojimas energijos ir hormonų gamybai." Taip, kad reikalinga daugiau judėti ir nebus problemų dėl cholesterolio.

ne tas blogis

ne tas blogis portretas
blogybė yra ne cholesterolis, bet sugadintas cholesterolis- tas kuris jau oksidavosi- oksicholesterolis. Kinijos Universiteto Honkonge mokslininkai eksperimentais įrodė, kad cholesterolis, į kurio molekulė prisijungė deguonies atomą, kur kas aktyviau sudaro visiems gerai žinomas cholesterolines plokšteles ant kraujagyslių sienelių, negu taip vadinamas „blogasis“. LDL cholesterolis. Oksicholesterolis susidaro iš gyvulinės kilmės riebalų veikiant aukštai temperatūrai: jo gausu sausame piene, kiaušinių milteliuose, mėsos gaminiuose, kuriuos ruošė grilyje ar ant atviros ugnies. Oksicholesterolio yra visuose maisto pramonės produktuose, kurių gamyboje buvo naudoti sausas pienas ir kiaušinių milteliai – virtose dešrose, sardelėse, sosiskose, valgomuosiuose leduose ir t.t., o taip pat taip mėgiamuose tautiniuose gaminiuose – šašlikuose, barbekiu ir net keptoje ant keptuvės vištoje... Verdant ar ruošiant maistą ant garų susidariusio oksicholesterolio kiekiai minimalūs.

ne čia esmė

ne čia esmė portretas
jei yra šalutinių ligų-yra ir cholesterolis,blogasis,aišku,...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių