Quantcast

Birželio mėnesį poros labiausiai šėlsta

Britų mokslininkų manymu, birželis – pats seksualiausias metų mėnuo.
Šiltos dienos, atviri drabužiai, žvaigždėtos naktys ir daugybę galimybių mylėtis pievelėje ar kuriame nors kitame gamtos prieglobstyje.

Pasak  mokslininkų, taip yra dėl to, kad būtent biželio mėnesį žmonės tampa ypač seksualiai aktyvūs. Todėl tuo metu labai didelė tikimybė ne tik pageidautino, bet ir nepageidautino nėštumo, rašo „Journal of Sexual Medicine.“

Pastoti birželio mėnesį  padidėja galimybė 25 proc. Mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad būtent birželio mėnesį daugiausiai merginų praranda nekaltybę.

Tačiau tyrėjų manymu, būtent birželio mėnesį didžiausia galimybė pradėti vaiką. Mat moterys biologiškai užprogramuotos tam, kad pradėtų palikuonį birželio mėnesį. Išeina, kad ji gimdys pavasarį, o prieš daugybę metų tai reiškė, kad kūdikiui didelė galimybė išgyventi.

"Gyvuoja biologiniai imperatyvai, kurie garantuoja pastojimą vasarą", - sakė viena iš tyrėjų, akušerė-ginekologė Simon Wood. Per medicinos specialistės atliktą tyrimą paaiškėjo, kad moterys, besigydančios jos klinikoje dėl nevaisingumo, pastoti birželio mėnesį galimybė padidėja 25 proc.

Beje, būtent birželio mėnesį D.Britanijoje nuo parduotuvių prekystalių kaip mat nušluojamos braškės, kurias mokslininkai vadina „gamtos viagra“. Birželio mėnesį šių uogų pardavimai D. Britanijos prekybos tinkluose padidėjo 17proc. O tai reiškia, kad dar labiau padaugėja seksualiai aktyvių britų piliečių.  Analitikų apskaičiavimais, šiais metais braškių pardavimai D.Britanijoje gali net patrigubėti.

Remiantis naujausiais mokslininkų tyrimais, nuolat valgant braškes ir avietes sustiprėja ir lytinis potraukis (libido). Beje, tai pasakytina tiek apie vyrus, tiek apie moteris.

Libido stiprintojas – cinkas, kurio yra daug šiose uogų sėklose. Skirtingai nei daugumoje vaisių, šių uogų mažulyčiai kauliukai ne išimamami, o valgomi kartu su uogomis.

Cinkas yra vienas svarbiausių elementų, skatinantis seksualinį geismą. Jis kontroliuoja hormono testosterono „elgesį“, padėdamas moteriai greičiau susijaudinti. Be to, jis yra vienas iš svarbiausių komponentų vyro spermos sudėtyje.

„Prieš mylintis reikia suvalgyti gerą saują aviečių ar braškių "Kiekvieną kartą prieš mylėdamiesi ar kai ruošiatės kartu su partneriu meilės nakčiai, būtinai suvalgykite gerą saują aviečių ar braškių“, - sakė šio tyrimo autorius, Mitybos instituto įkūrėjas Patrickas Holfordas.

„Šiose uogose taip pat gausu antioksidantų, kurie stimuliuoja kraujo pritekėjimą į lyties organus. Be to, jie, skirtingai nuo kitų vaisių, turi mažiausią polisacharidų atsargą, leidžiantis palaikyti energiją mažų kalorijų sąskaita“, - pridūrė mokslininkas.


Šiame straipsnyje: seksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių