Quantcast

Vestuvinėse suknelėse – retro akcentai

  • Teksto dydis:

„Kartais taip nutinka, jog, regis, mados pasaulis aukštyn kojomis apvirsta per vieną naktį. Tai gali įvykti dėl taikliai pritaikyto aksesuaro“, – kalbėdama apie būsimąjį vestuvių sezoną, kuriame šįsyk vietą užims dvi primirštos detalės, sako dizainerė Ingrida Rutkauskaitė-Naujokė.

Anot jos, šiemet iškilmingiausiai progai skirtų suknelių išskirtinumas – aptemptas siluetas ir karališkos pirštinaitės. Šių ir kitų retro laikotarpio akcentų yra kupina ir naujoji jos kolekcija.

„Kūrėme atskirą retro suknelių ir prie jų priderinto viso įvaizdžio liniją. Tai tapo galimybe iš dabartinių perspektyvų įvertinti vieną žaviausių mados laikotarpių, kuris būsimas nuotakas keri lyg įspūdingas reginys“, – sako I. Rutkauskaitė-Naujokė.

            Ingrida Rutkauskaitė-Naujokė, G. Kutkevičiūtės nuotr.

Dizainerė pastebi, kad mada žavi tuo, kad nuolat kinta: kas aktualu šiandien, rytoj gali atrodyti beviltiškai pasenę, o visai nemadingas drabužis po metų vėl gali kabėti pirmoje drabužinės eilėje. Todėl, jos nuomone, nieko keista, kad mūsų mamų ar senelių pamėgtos formos, aksesuarai ir spalvos vėl madingos.

„Tiesa, kūrėjai jų nekopijuota, o savitai patobulina, įneša šiuolaikišką požiūrį“, – kalba dizainerė.

Ji primena, kad žodis „retro“, išverstas iš lotynų kalbos, reiškia viską, kas susiję su praeitimi: ir kas buvo populiaru prieš 60 ir ką mados gerbėjai vertino vos prieš 20 metų.

Retro stiliaus, kuriam būdingos ir lanksčios linijos, pradžia laikomas 7-asis dešimtmetis, kai į madą grįžo Art nouveau meno kryptis, susiformavusi XIX a. pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikras vyrs

tikras vyrs portretas
man tai gražiausia nuotaka kai iš aprangos tik mano padovanoti kvepalai ir briliantas kumščio dydžio ant kaklo ar ant nugaros koks skirtumas

nemalonu žiūrėt

nemalonu žiūrėt portretas
Nemalonu žiūrėt į tokias sukneles. Tie praskiepai iki p. ir vos besilaikantys papai atrodo vulgariai. Suknelės skirtos laisvo elgesio mergšėms.

Gėda pelėda

Gėda pelėda portretas
Išlikes per amžius baudžiauninkų sindromas, mokykimės iš kitų nejaugi nematė kokie buvo vestuviniai aparėdai Anglijos karalių paikuonių vedyboe, kituoe kraštuoe, čia naktiniam klubam vilioti patinus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių