Quantcast

Vasariškam įvaizdžiui – nauja šukuosena

Saulėtasis metų laikas įkvepia valiūkiškumo, noro pakeisti savo išvaizdą. "Stilingas kirpimas ir madinga plaukų spalva – greitas ir efektyvus būdas sukurti naują įvaizdį", – sako 23 metų stažą turinti kirpėja stilistė Aušra Žukauskienė.

Mada sukasi ratu

"Išskutinėtas trumpų plaukų kirpimas, valiūkiška, tarsi netvarkinga šukuosena ir pasteliniai plaukų atspalviai", – vardija vasaros sezono madingas tendencijas plaukų specialistė.

Populiariausias vasariškas kirpimas – apatinėje galvos dalyje ir aplink ausis ornamentu išskutinėti plaukai, viršutinėje galvos dalyje paliekant ilgesnius plaukus, kurie, atsižvelgiant į veido formą, šukuojami ant šono arba į viršų. Beje, šis kirpimas tinka ne tik trumpaplaukėms – jį renkasi ir ilgų plaukų savininkės. "Plaukų skutinėjimas jau buvo madingas prieš kelerius metus. Nieko nuostabaus – mada sukasi ratu", – primena meistrė.

Cikliškumo yra visur. "Praėjusį sezoną dailiosios lyties atstovės dažniau rinkosi griežtą, vidutinio (iki menčių) ilgio plaukų kirpimą. Šį sezoną madingas toks pat ilgis, tačiau priekis laipsniškai iškarpomas, taip palengvinant plaukų kritimą", – pašnekovė atkreipia dėmesį į dar vieną tendenciją.

Plaukų sušukavimo mada alsuoja vasaros ritmu. "Stilinga šukuosena yra tarsi be pastangų. Ji žaisminga, valiūkiška, plaukai atrodo kaip natūraliai vėjo suvelti, – aiškina A.Žukauskienė. – Tai madingas ir daug laiko neatimantis plaukų įvaizdis. Tokia šukuosena puikiai tinka ir kasdienai, ir ypatingomis progomis."

Įkvepia ir garsenybės

"Kirpėjui stilistui, kaip ir psichologui, tenka pažvelgti ir į žmogaus vidų, – atvirauja A.Žukauskienė. – Dažnai išorės permainas paskatina gyvenimo ar vidiniai virsmai. Merginos ir moterys nori kuo greičiau pasikeisti ir išoriškai, o vienas greičiausių būdų – plaukų įvaizdžio pakeitimas. Labai svarbu padėti pasirinkti tai, kas moterį puoštų."

Kartais tenka ir atkalbinėti. "Kai kurios merginos ir moterys norėtų drastiškų permainų, pavyzdžiui, ryškios plaukų spalvos. Tuomet tenka priminti, kad kardinalios plaukų įvaizdžio permainos reikalauja ir bendro įvaizdžio pokyčio, todėl jam pasiryžti galima tik tam pribrendus."

Stilinga šukuosena yra tarsi be pastangų. Ji žaisminga, valiūkiška, plaukai atrodo kaip natūraliai vėjo suvelti.

Stilistė atkreipia dėmesį, kad mados pasaulyje nemažą įtaką daro įžymybių įvaizdis. "Dažnai klientės iš interneto ar žurnalo parodo vienos ar kitos žinomos moters nuotrauką ir paprašo tokio paties plaukų įvaizdžio, – pasakoja pašnekovė. – Vis dėlto aklai sekti nederėtų. Daug svarbiau įvertinti savo veido formą, akių ir odos spalvą, plaukų struktūrą."

Renkantis naują plaukų įvaizdį vertėtų atsižvelgti į savo asmenybę, temperamentą, charakterį. "Jeigu žmogus meilus ir švelnus, jam griežto kirpimo šukuosenos netiks", – pateikia pavyzdį kirpėja stilistė.

Norinčioms atrodyti jauniau meistrė turi du patarimus: pasirinkite kirpimą su kirpčiukais ir pasišviesinkite plaukus. "Šį sezoną itin madinga valiūkiška ir tarsi netvarkinga šukuosena taip pat jaunina", – primena A.Žukauskienė.

Spalvos magija

"Juodaplaukė nebuvau, bet rausvą, karamelinį, medaus atspalvį esu pasirinkusi. Žinau, kad man nedera šalti atspalviai", – į svarbiausią aspektą, dera ar ne, renkantis plaukų spalvą atkreipia dėmesį A.Žukauskienė.

Vasaros sezonas įkvėpė dažyti plaukus balayage stiliumi – tai tarsi natūraliai saulės pablukinti plaukai, palaipsniui šviesėjantys į apačią. "Ant nušviesintų ombre arba balayage stiliumi plaukų dedami pasteliniai atspalviai – rožiniai, balintos kakavos, violetiniai", – pabrėžia madingą tendenciją plaukų stilistė.

Norint naujos plaukų spalvos, pirmiausia reikėtų pasitarti su šios srities profesionalais. "Dažniausiai daroma klaida: sužavi nauja spalva, ja nusidažoma, o vėliau norisi grįžti prie ankstesnės, nes naujoji nedera prie aprangos ir bendro įvaizdžio", – įvardija klaidą A.Žukauskienė, rekomenduojanti naują plaukų atspalvį išbandyti atsargiai, dažant sruogelėmis.

Kirpėja stilistė primena, kad plaukų dažymas sluoksniais gali gerokai sustiprinti plaukų apimties įspūdį. "Spalvos gali būti sluoksniuojamos ne tik horizontaliai, bet ir vertikaliai, – pabrėžia naują tendenciją meistrė. – Dažymui pasirenkama viena spalva, o jos atspalviai, keliaujant per plauką, skiriasi keliais tonais."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Iš kur tokių baidyklių pririnkot ?

minde

minde portretas
kiek moki 450turbut ant poperiaus ytai pas tave ir taip nieksneis dirbt.

minde

minde portretas
tarybn auklejimo zmodgus i darba prima su kostiumu reik i zmogu zet gebejimus o ne i plaukus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių