Quantcast

Sukurdama laisvalaikio kostiumą iš lino dizainerė N. Šakelienė nustebino gerbėjus

  • Teksto dydis:

„Pajuokaujame, jog tai turbūt pirmieji pasaulyje treningai, sukurti iš lino“, – apie savo naujausią, netikėtą pavasariui - vasarai skirtos kolekcijos modelį sakė dizainerė Natalija Šakelienė.

Autorė patikino – anksčiau nieko panašaus ji nėra mačiusi, o mintis suteikti gyvybę laisvalaikio kostiumui, pagamintam iš lietuvių mėgstamo audinio, kilo spontaniškai.

N. Šakelienė drabužiams kurti naudoja audinį, puoštą jos autoriniais raštais.

„Technologijų pagalba tai, ką nupiešiu ant popieriaus, galiu perkelti ant lino ar daugelio kitų medžiagų. Nors motyvai gali išlikti ir tie patys, vis tiek kiekvienas rūbas bus unikalus, turės nepakartojamų detalių“, – papasakojo dizainerė.

Pirmuosius šiltajam metui skirtos aprangos pavyzdžius ji pristatė dar pernai per Žolinę.

„Mintis apie tokią kolekciją kirbėjo jau seniai, tiesiog taip sutapo ir labai simboliška, kad ji debiutavo būtent per Žolinę – juk pagrindinis kolekcijos leitmotyvas yra Lietuvos laukų gėlės, gamtos grožis“, – sakė kūrėja.

Šį pavasarį ją ji pagausino 14 naujų darbų, tarp kurių ne tik kasdieniniai drabužiai, minėtas laisvalaikio kostiumas, bet ir vakarinės suknelės iš lino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Čia treningą dėvinti su aukštakulniais lietuvaitę. Stilius :)

kazimieras

kazimieras portretas
kičas debesyse. gariūnuose gal ir paeis.

Žemyna

Žemyna portretas
Dievinu liną! Jis tinka viskam - ir kasdieniam, ir iškilmingam rūbui. Bet... linas visų pirma turėtų būti siejamas su natūraliomis, KARALIŠKAI SANTŪRIOMIS MŪSŲ gamtos spalvomis, jų deriniais. Jei jaunimas matys tik papūgų spalvų liną, praras natūralų, gamtos skiepijamą skonį. Gal galima subtilesnių spalvų derinio gatvės eilutę, kelnių kostiumą - mėgstantiems pėsčiomis po miestą vaikščioti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių