Quantcast

Rudenį galima būti stilingai ir nesivaikant madų (stilistės patarimai)

  • Teksto dydis:

Atslinkus rudeniui spintoje ieškome šiltesnių drabužių.  Stilistė, tinklaraščio apie madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė sako, kad norėdama išlikti stilinga neprivalai bėgti į parduotuvę. Susikurti savitą ir naujausias tendencijas atitinkantį stilių gali iš to, ką jau turi savo spintoje.

„Kiekvienas sezonas atneša vienokias ar kitokias mados naujienas, kurios padeda mums ir toliau formuoti savo stilių atsižvelgiant į sezoną, oro sąlygas, nuotaikas. Bet ar visada reikia tų tendencijų vaikytis šluojant parduotuvių lentynas? Manau, užtektų savo garderobą papildyti vienu kitu madingu apdaru ir kurdamos bei tobulindamos savitą asmeninį stilių galime išlikti madingos“, - įžvalgomis dalijosi K. Danilevičė.

Mados žinovė šį sezoną išskiria keletą ryškių tendencijų. Pasak jos, raudona – šio sezono spalvų karalienė. 

Populiarus ir spalvotas kailis: ryškios spalvos, įvairus ilgis. Švarko - kelnių (taip vadinamas „pižaminis“) kostiumas, šio sezono „must have“. Madingos gėlės ir jų aplikacijos, tad jomis puošiama viskas, kas tik įmanoma: suknelės, sijonai, palaidinės.

„Kalbantys“ drabužiai – irgi vis dar madingi: marškinėliai, džemperiai, kelnės turėtų būti išmarginti šūkiais, frazėmis.

Dar viena naujovė – sidabro žvilgesys. Lyg viešnios iš ateities sijonai, striukės ir batai žvilga sidabru, toks vaizdas, tarsi veidrodžio šukės būtų pažirę drabužinėje.

Odos šį sezoną taip pat daug: ja puošti sijonai, suknelės, kelnės, švarkai ir striukės. O jei ji dar lakuota – tu pirmose gretose tarp madingiausių. Dar svarbu diržu paryškinti juosmenį – juosiame paltus, švarkus, palaidines.

„Daugelis rūbų yra tinkami dėvėti ne vieną sezoną, o visus arba beveik visus metus. Pavyzdžiui, gėlėta ilga, lengvo audinio suknelė puikiai tiks ir rudeniui, ir vėsiam vasaros vakarui. O džinsinį švarką aš dėviu tris sezonus iš keturių!“, - pastebėjo tinklaraštininkė.

Pasak jos, dėvėtų rūbų krautuvėje įsigytas juodas žvyneliais siuvinėtas sijonas gali būti nepakeičiamas visus metus. Jį galima segėti tiek ypatingomis progomis, tiek kasdien. „Pižaminis“ kostiumas pagelbės tiek darbe, susitikimuose, tiek šventinės vakarienės metu. O džinsų ir baltų marškinių duetas visada leis jaustis užtikrintai. Tačiau reikėtų rinktis įdomesnio kirpimo marškinius, derinti įmantresnę avalynę.

„Kiekvieną šių metų rudens derinį kūriau maišydama sezono naujienas ir drabužinėje jau esančius lobius, tarnaujančius ne vieną sezoną. Tad drąsiai galiu teigti, kad aklai mados tendencijų nesivaikau. Nestoviu eilėje prie naujausios rankinės ir nesistumdau dėl paskutinės mano dydžio naujausios kolekcijos suknelės, nors madą labai myliu, tačiau draugauti su ja stengiuosi protingai. Tikrai nėra svarbu iš kur ir už kiek tas daiktas ar rūbas pirktas, o kokia jo kokybė ir kaip jį derinsi. Kur dėvėsi, kaip su juo jausiesi ir kokią žinutę transliuosi sukūrusi savo stilių“, - pastebėjo tinklaraščio autorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių