Quantcast

Reikalingiausias žiemą – rankų kremas

  • Teksto dydis:

Daugelis svajoja apie aksominę rankų odą, tačiau, kad ji tokia būtų, svarbu nepamiršti tinkamos priežiūros. Specialistai įvardija keturias skirtingas situacijas, kai rankų kremas būtinas ir pataria jį rinktis įvertinant ar norima juo rankas pamaitinti ar apsaugoti.

„Rankų kremą visada turėkime su savimi“, – pataria „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė. Pasak jos, žiemą padažnėja klientų klausimai apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti rankų odą ir kokiais atvejais rinktis tam tikras priežiūros priemones.

Pasirenkant tinkamą rankų kremą svarbu atsižvelgti į odos problemas ir net metų laiką. Žiemą naudinga turėti net keletą skirtingų rankų kremų ir naudoti juos priklausomai nuo situacijos, šiltuoju metų laiku gali pakakti ir lengvesnės tekstūros rankų kremo, tačiau, grožio specialistė patvirtina, rankomis reikėtų rūpintis ištisus metus.

Žiemą – maitinti

Vis dėlto žiemą vaistinėse dažnai tenka sulaukti klientų, kurie skundžiasi sutrūkusia, paraudusia oda, tačiau ir tokiu atveju gali padėti tinkama priežiūra. „Dažnai žmonės sako: nuvaliau mašiną be pirštinių, grįžtu namo, o rankos raudonos, tokiu atveju rekomenduoju rinktis priemones su glicerinu, jos minkština rankų odą, atstato jos būklę“, – pataria specialistė. Lauke spaudžiant šaltukui svarbu rankų odą saugoti dėvint pirštines.

Žiemą rankas stipriai veikia išoriniai dirgikliai, todėl, pasak specialistų, rankoms reikalinga intensyvesnė priežiūra. Šaltuoju metų laiku rekomenduojama dažniau naudoti maitinamuosius kremus, turinčius taukmedžio sviesto, šaltalankių ar avokado aliejaus ir įvairių maitinamųjų medžiagų. Taip pat odą puikiai maitina priemonės, praturtintos vitaminais A ir E.

Pasirūpinti rankų būkle gali padėti ir specialios kaukės-pirštinaitės, nes jos taip pat maitina rankas, minkština, apsaugo nuo skeldėjimo ir šerpetojimo. Norintys stipresnio maitinamojo kremo poveikio gali pasinaudoti A. Vareikienės patarimu ir maitinamąjį kremą storesniu sluoksniu pasitepti vakare, užsidėti medvilnines pirštines ir eiti miegoti.

Dieną – „lengvos“ priemonės

Drėkinančias, „lengvesnes“ priemones rekomenduojama naudoti šiltuoju metų laiku arba tuomet, kai norisi, kad kremas greitai įsigertų į odą ir netrukdytų dirbti ar atlikti namų ruošos darbų. Drėkinamieji kremai gali būti praturtinti hialurono rūgštimi, kuri taip pat yra naudinga rūpinantis rankų būkle.

Pasak grožio vaistinių vadovės A. Vareikienės, žmonės kartais vengia naudoti rankų kremus, nes pasitepus nemalonu dirbti ar vairuoti, tačiau tokiu atveju rekomenduojama naudoti greitai įsigeriančius rankų kremus, o turinčius maitinančių ingredientų verčiau palikti vakarinėms grožio procedūroms, kai niekur nereikia skubėti.

Kaip ir rūpinantis veido oda, taip ir rankų, A. Vareikienė pataria susikurti savo rutiną, ypač žiemą. Anot jos, vakare, prieš miegą, geriausia naudoti maitinamąjį, o dieną – apsauginį rankų kremą, kuris apsaugos nuo vėjo, šalčio ir žvarbos. Pasitepus kremu nereikėtų baimintis išeiti į lauką, jis greitai įsigeria, todėl papildomai laukti tikrai nereikia.

Problemoms spręsti – specialistų patarimai

Nors dažnai sakoma, kad rankos gali išduoti tikrąjį žmogaus amžių, A. Vareikienė pastebi, kad šiandien vaistinėse galima rasti kremų, lėtinančių senėjimo procesus, naudinga rinktis kremus, praturtintus vitaminu C, jie padeda įveikti pigmentines dėmes.

Svarbu nepamiršti, kad ir vyrai pasirūpintų savo rankų oda, jų priežiūra turėtų būti tokia pat kaip ir moterų. Taip pat gerai rankų odos būklei nemažiau svarbu ir vitaminai. Specialistė rekomenduoja atkreipti dėmesį, kad organizmui netrūktų vitamino C ir D, naudinga vartoti žuvų taukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių