Quantcast

Plaukų šalinimas lazeriu visus metus: ką vertėtų žinoti?

  • Teksto dydis:

Šiuo metu bemaž pati populiariausia estetinė procedūra – tai plaukų šalinimas lazeriu. Yra tiek daug klinikų ir salonų, tiek skirtingų lazerių, jog kartais sunku susigaudyti, kur ir kokiu įrenginiu šalinti plaukelius. Kas saugiausia, kas efektyviausia?

Pasaulyje paplitę plaukelių šalinimo lazeriai: rubinis, aleksandritinis, Nd:YAG bei diodinis. Visi jie veikia panašiu principu – koncentruotą šviesos impulsą sugeria tamsaus pigmento turintis plauko folikulas. Didžiausias šio metodo trūkumas, jog kai kuriais atvejais lazeris gali paveikti odoje esantį melaniną (tamsus pigmentas), taip sukeldamas odos pažeidimus ar pigmentacijos sutrikimus. Tad natūraliai kyla klausimas, ar tikrai ne veltui manoma, jog geriausia lazerines procedūras planuoti tik šaltuoju metų laiku?

Visgi, diodinių lazerių bangos ilgis yra didesnis nei, tarkim, aleksandrito, todėl jo spindulys prasiskverbia giliau, „aplenkdamas“ odoje esantį melaniną ir paveikdamas tik paties plauko svogūnėlį. Taip ženkliai sumažinama odos atspalvio pokyčių rizika. Taigi procedūros diodiniu lazeriu saugesnės visais metų laikais, įskaitant ir vasarą, net jei oda yra tamsesnio atspalvio ar šiek tiek įdegusi.

Dar vienas paskatinimas rinktis būtent tokį lazerį – galimybė tarp vizitų degintis saulėje ar soliariume. Jau tampa įprasta girdėti gąsdinimus, kad po lazerinių procedūrų būtina vengti saulės šviesos bent dvi savaites, o kartais net iki mėnesio. Tačiau pasirinkus diodinį Sapphire lazerį, procedūros ne tik bus neskausmingos dėl atšaldomo antgalio, bet ir nereikės aukoti vasariško įdegio visus metus, mat rekomenduojama saulės ar soliariumo spindulių vengti vos keletą dienų.

Depiliacija lazeriu veikia tik aktyvioje (anageno) plauko augimo stadijoje, todėl itin geriems rezultatams pasiekti reikia vidutiniškai šešių procedūrų. Kol kas lazerinė depiliacija veiksminga tik tamsaus pigmento plaukams, efektą pasiekti bus itin sudėtinga, jei plaukeliai raudono atspalvio, labai šviesūs ar žili. Galiausiai, rezultatai priklauso ir nuo individualių žmogaus savybių – amžiaus, hormoninių pakitimų, plaukelių tankumo ir kitų konkrečiam organizmui būdingų ypatybių.

Norint užtikrinti maksimalų saugumą ir efektyvumą, atliekant plaukelių šalinimą bet kuriuo metų laiku, reikėtų laikytis šių rekomendacijų:

● Bent 3-7 dienas prieš ir po procedūros aktyviai nesideginkite saulėje ar soliariume bei venkite savaiminio įdegio kremų;

● 3-5 dienas venkite kūno kremų, šveitiklių, taip pat kvepalų bei kitų produktų, sudėtyje turinčių alkoholio.

● Nedepiliuokite plaukelių bent 4 savaites. Atvykstant į procedūrą plaukelius rekomenduojama nuskusti skutimo peiliuku.

● Tam tikri vaistai (kai kurie antibiotikai, priešuždegiminiai, antiaritmikai, aknės gydymas ir pan.) gali padidinti jautrumą šviesai (fotosensibilizacija), todėl būtinai įspėkite specialistą, jei vartojate bet kokius vaistus. Kai kuriais atvejais, procedūrą gali tekti ir atidėti.

Besirinkdami lazerinės depiliacijos paslaugos tiekėją, atkreipkite dėmesį, kokioje įstaigoje bei kokiu prietaisu bus atliekama procedūra, o konsultacijos metu pateikite išsamią informaciją apie savo sveikatos būklę. Tik taip būsite tikri, kad plaukų šalinimas lazeriu bus saugi procedūra, kuri dovanos lygią bei švelnią odą. Nors procedūrą galima atlikti visus metus, norėdami pasiruošti šiltajam sezonui procedūras turėtumėte planuoti jau dabar – taip geriausius rezultatus matysite jau ateinantį vasaros sezoną!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šalinkit visus ir visur... toks laikmetis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių