Quantcast

Peruku galima sustiprinti ir įvaizdį, ir pasitikėjimą savimi

Grožio akademijos "Elitera" direktorė Gintarė Eimantaitė pasaką apie ilgaplaukę princesę Auksaplaukę, vieną gyvenusią bokšte, žino mintinai. Ilgos kasos, plaukų priauginimas, perukai – jos darbo kasdienybė.

Anot specialistės, priaugintos plaukų sruogos, net ir kuriant kasdienį moters įvaizdį, dabar labai populiarios. "O ir proginę šukuoseną retas kuris kirpėjas daro be pridėtinių plaukų, – aiškina daugiau nei šešiolika metų plaukų priauginimo srityje besispecializuojanti meistrė. – Tarp šou verslo atstovių, dažnai matomų TV ekranuose, šiuo metu ypač populiarios pririšamos uodegos. Tik vienas, du – ir akimirksniu tampi ilgaplauke", – juokiasi Gintarė, kadaise pati pabandžiusi prisiauginti plaukus.

– Jūsų įkurta įmonė prekiauja pridėtiniais plaukais, perukais ir priemonėmis jiems prižiūrėti. Sakykite, gal buvo kokia įdomi istorija, nuo kurios ir prasidėjo jūsų susidomėjimas šia specifine grožio industrijos šaka?

– Kai buvau aštuoniolikos, sutikau draugę, Vokietijoje prisiauginusią plaukus. Tais laikais tokių įdomybių Lietuvoje dar nebuvo – kokius Dievas davė plaukelius, tokius juos ir turėjai. Kai ėmiau domėtis, draugė ir man atliko tokią procedūrą – priaugino plaukus. Labai apsidžiaugiau staiga tapusi ilgaplauke. Mane išvydusios tokių plaukų užsimanė ir kitos draugės. Tai buvo puikiausias pretekstas išmokti plaukų priauginimo subtilybių ir pradėti su tuo susijusį verslą.

– Ar tiesa, kad šiuo metu plaukų priauginimas – labai sparčiai Lietuvoje populiarėjanti grožio sritis?

– Tikrai taip. Mūsų dienomis ši procedūra atliekama labai profesionaliai. Jei žiūrėsite į merginų plaukus gatvėje, nelabai ir pastebėsite, kas gamtos duota, o kas – tik pridėta. Turėjau klientę, kurios bendradarbiai apie jos priaugintus plaukus sužinojo tik praėjus trejiems metams. Kita vertus, šiuo metu dažnesnė procedūra – plaukų tankinimas. Moterys, merginos siekia turėti ne pačius ilgiausius plaukus, o juos tiesiog patankinti. Su amžiumi dėl įvairių priežasčių plaukai ima retėti, tad vyresnio amžiaus moterys ateina pas mus suteikti savo kasdienei šukuosenai apimties, geresnės formos.

– Ką atsakytumėte piktiems liežuviams, kurie skleidžia gandus interneto platybėse, kad toks plaukų priauginimas labai kenkia plaukams?

– Viskas priklauso nuo trijų faktorių. Pirma – nuo meistro. Čia kaip plastinėje chirurgijoje: jei prastas chirurgas, tai ir rezultatas nedžiugina. Antra – svarbu pasirinkti tinkamas priemones priaugintiems plaukams prižiūrėti. Ir trečia – daug kas priklauso nuo pačios moters sugebėjimo tuos savo naujus plaukus nešioti. Jei visi trys faktoriai veikia sinergiškai, moterys dažnai net atsiaugina savo plaukus. Žinau ne vieną atvejį. Juk procedūros metu plaukas tarsi uždaromas sruogelėje, ir jo nepasiekia kenksmingi aplinkos faktoriai. Todėl dažnai grožio specialistės, nuėmusios klientėms priaugintas sruogeles, mato, kad moters plaukai tapo daug sveikesni, nei buvo ligi tol.

Šiuo metu dažnesnė procedūra – plaukų tankinimas. Moterys, merginos siekia turėti ne pačius ilgiausius plaukus, o juos tiesiog patankinti.

Išeitis: pridėtinės plaukų sruogos padeda sukurti išskirtinę šukuoseną ir paįvairinti stilių.

– Girdėjau, kad yra keletas plaukų priauginimo būdų – plaukų priauginimas mikrožiedeliais, ultragarsu. Dar juostinis plaukų priauginimas, karštasis. O kokį plaukų priauginimą savo klientėms siūlote jūs?

– Šiuo metu rekomenduojame patį populiariausią plaukų priauginimo būdą – t.y. karštąjį, atliekamą mikrokeratino kapsulėmis. Jis kilęs iš Rusijos. Šioje šalyje siekiama aukščiausių grožio standartų. Karštuoju būdu keratino kapsulės yra lydomos specialiomis žnyplėmis. Jomis sruogos tarsi apgobia natūralius moters plaukus. Toks plaukų priauginimo būdas yra tvirčiausias, saugiausias ir mažiausiai pastebimas. Korekcijas užtenka atlikti kas tris ar net keturis mėnesius. Kapsulės itin mažos ir bespalvės. Su jomis patogu miegoti, nesijaučia diskomforto. Be to, kapsulės yra iš keratino, tad plaukams visiškai nekenkia.

– Ką reikėtų žinoti prieš nusprendžiant išbandyti šią grožio procedūrą?

– Reikėtų tiksliai žinoti, ko norite, – patankinti plaukus ar pailginti. Plaukus priauginame pagal kliento galvos formą, jo plauko struktūrą, pagal jo plaukų sūkurius. Jei norite tiesiog pasitankinti plaukus, procedūra kainuos nuo 80 iki 150 eurų. Jei svajojate apie išskirtinį efektą – kaina gali svyruoti nuo 300 iki 360 eurų. Kaip ir minėjau, su šiuolaikinėmis kokybiškomis priemonėmis abu variantai atrodo labai natūraliai.

– Kiek toks plaukų priauginimas galioja?

– Paprastai susitinkame kas tris mėnesius. Susinešiojusias sruogeles gražiai nuimame, pakeičiame naujomis. Jei sruogelės iš kokybiškų natūralių plaukų, tai ir prižiūrėti jas reikia kaip savus plaukus. Vienintelis skirtumas – specialus šampūnas ir šepetys, kad galėtumėte jas kokybiškai iššukuoti ir nepažeisti sutvirtinimų. Plaukus šukuokite tik sausus. Visa kita – formuoti žnyplėmis, dažyti, tiesinti, garbanoti suktukais priaugintus plaukus galite taip pat, kaip ir savus.

– Jei jau ši grožio procedūra tokia populiari ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje, kokios išvados peršasi: ar kad mūsų moterys nori būti labai gražios, ar mūsų plaukai nuo užteršto maisto ir oro per anksti nebetenka buvusio žavesio?

– Manau, moterys anksčiau nedrįsdavo to išbandyti, nes apie plaukų priauginimą sklandė daug mitų: kad kenkia plaukui, kad sunku prižiūrėti ir pan. Kita vertus, prieš kurį laiką gal taip ir buvo: trūko kokybiškų priemonių, gerų meistrų. Dabar technologijos ištobulėjo, taip pat – ir meistrai. Jie kasmet dalyvauja šios srities pasitobulinimo seminaruose, seka grožio tendencijas. Aš pati esu laimėjusi Lietuvos metų plaukų priauginimo meistro titulą. Visai neseniai, prieš kokį mėnesį, Lietuvos kirpėjų grožio asociacija skelbė konkursą "Metų meistras", kuriam visi grožio meistrai – kirpėjai, vizažistai – siuntė savo darbų nuotraukas užsienio komisijai. Man pavyko "Fantazy" kategorijoje užimti pirmąją vietą.

– Sveikinu! Beje, žinau, kad esate ir TV laidos "Pokyčių istorija" vedėja. Papasakokite, ar lengvai atrandate savo laidoms herojų, kurie norėtų keistis? Ar tai garsūs, visiems žinomi žmonės?

– Mūsų laidoje dalyvauja įvairūs žmonės. Paprastai tie, kurių anketos, užpildytos internete, mus, laidos rengėjus, labiausiai sudomina. Renkamės įdomiausias istorijas, kurios nepaliktų abejingų žiūrovų. Kiekvienoje laidoje turime ir po vieną žymų žmogų, kuris dalijasi savo grožio patarimais. Pas mus jau buvo Simona Nainė, aktorė Larisa Kalpokaitė. Netrukus rodysime laidą su atlikėju Sasha Song. Mūsų specialistai sutvarko herojų plaukus, padaro makiažą. Jei reikia – pasiūlo net ir grožio injekcijas ar operacijas. Priderina įvaizdį. Laidos tikslas – padėti žmonėms, kad jie atgautų pasitikėjimą savo jėgomis, atrastų save iš naujo. Labiausiai ligi šiol man įstrigusi istorija – apie vieno vaikų dienos centro direktorę, kuri iš savo algos (kai valstybė delsdavo mokėti), išlaikydavo savo auklėtinius.

Sprendimai: atlikėjas Sasha Song drąsiai atsiduoda TV laidos „Pokyčių istorija“ komandos eksperimentams.

– Žinau, kad esate ne tik grožio akademijos "Elitera" įkūrėja, bet ir užsispyrusi moteris, kuriai priklauso ilgiausios pridėtinės kasos Lietuvos rekordas. Kaip sumąstėte to siekti?

– Sykį viena mano klientė, nuolat išsiskirianti ekstravagantiškomis šukuosenomis, paklausė manęs, kokią galėčiau jai pripinti pačią ilgiausią pridėtinę kasą. Pamenu, tada jai suformavau apie metro ilgio kasą, o paskui sumaniau išsiaiškinti, kokia ilgiausia kasa yra užfiksuota Lietuvoje. Lietuvos rekordų svetainėje radau 2015 m. rekordą – ilgiausią pridėtinę kasą, siekiančią 7,83 m. Nusprendžiau pasiekti dar ilgesnės kasos rekordą. Kadangi mintis šovė pernai lapkritį, per karantiną, tai laiko pasiruošti buvo į valias. Plaukus pyniau vienus prie kitų, nes norėjau išgauti plaukų nenutrūkstamumą. Dirbau tris dienas po 6 valandas. Mano rekordo užfiksuotas kasos ilgis buvo 13,80 m, o svoris – 2,490 g. Supintą pridėtinę kasą užrišau ant modelio surištos natūralių plaukų kasos. Kol kas dar jo niekas nepralenkė (juokiasi).

– Genetika, onkologinės ligos, hormonų sutrikimai, plaukų retėjimu ar net visišku nuplikimu pasireiškianti alopecija dažnai kamuoja mūsų moteris. Tad nusprendėte išplėsti savo veiklos sritį...

– Pradėjus teikti plaukų priauginimo paslaugą, vis daugiau moterų ėmė teirautis dėl perukų. Norėjosi joms padėti, sustiprinti moterų pasitikėjimą savimi. Tad nusprendėme į savo grožio paslaugų asortimentą įtraukti ir prekybą perukais. Jausdami socialinę atsakomybę mūsų specialistai šiems žmonėms netgi taiko specialią nuolaidą. Džiugu, kad šių dienų perukai padaryti taip kokybiškai, kad plika akimi net neatskirsi, kur perukas, o kur jau nuosavi moters plaukai. Mūsų siūlomi perukai dažniausiai yra rankų darbo, siūti plaukas į plauką ant odos imitacijos pagrindo. Priklausomai nuo plaukų ilgio, jų kaina svyruoja nuo 400 iki 800 eurų. Užsienyje labai populiaru (Lietuvoje dar neteko girdėti), kad žmogui būtų pasiūtas perukas pagal individualų užsakymą – t.y. pagal jo pasirinktą plaukų ilgį, spalvą, kirpimą, jo galvos parametrus.

– Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis peruką?

Toms, kurios nenori su savo plaukais daryti kardinalių eksperimentų, bet trokšta pokyčių, perukas yra puiki išeitis.

– Pirmiausia reikėtų nustatyti problemos dydį. Jei išretėję daliniai plaukų plotai, tarkim, pats viršugalvis, galima pritaikyti tupetą – dalinį peruką, kuris dengtų tik viršugalvį. O jei problema rimtesnė, tuomet mūsų specialistai gali parinkti tinkamą peruką. Jie būna dviejų rūšių – sintetiniai arba natūralūs. Sintetiniai yra pigesni, bet jie turi tokio plika akimi matomo blizgesio. Populiaresni natūralių plaukų perukai. Jie labai panašūs į savus plaukus – gerai formuojami, stiprūs ir ilgalaikiai; juose matosi net plauko augimo kryptis. Tokie plaukai nesivelia, jais lengva rūpintis.

– Kai žmogus apsisprendžia, kokio peruko norėtų – sintetinio ar natūralaus, renkate jo dizainą?

– Na, taip. Žiūrime, kuris perukas labiausiai atitinka žmogaus buvusią šukuoseną. Turiu omeny plauko storį, atspalvį, galvos dydį. Patogu, kad visi mūsų perukai yra reguliuojami ir gali būti pritaikomi pagal kliento galvos formą. Išsirinkęs labiausiai jo buvusią išvaizdą atitinkantį peruką žmogus gali nueiti į kirpyklą ir paprašyti pakoreguoti jo šukuoseną. Tarkim, jei nešiojo šoninius kirpčiukus, o ant peruko yra tiesūs, – tai nesunkiai pataisoma.

Patogu: jei išretėję ne visi plaukai, o tam tikras plotas, tarkim, pats viršugalvis, galima pritaikyti tupetą – dalinį peruką.

– Koks turėtų būti peruko karkasas, kad jis nealergizuotų, neerzintų odos?

– Dažniausiai pusę peruko sudaro švelnesnė medžiagėlė (vadinamoji šilko bazė), kurioje rankiniu būdu įsiūti plaukai. Jeigu visas perukas būtų padarytas iš tokios šilko bazės, jo kaina smarkiai išaugtų. Todėl pats populiariausias variantas – šilko bazė, derinta su toliau standartiškai susiūtu peruku. Nerekomenduočiau pirkti peruko, kurio karkasas pagamintas iš sintetikos. Galvos oda po peruku turi kvėpuoti. Tai ypač aktualu žmonėms po chemoterapijos procedūrų, nes jiems neretai atsiranda odos problemų: niežėjimas, šerpetojimas.

– Kaip, įsigijus peruką, jį prižiūrėti, kad atrodytų kuo natūraliau ir tarnautų kuo ilgiau?

– Sintetinį peruką vieną kartą per mėnesį nuskalaukite po vandeniu labai jo nejudindami, kad nepakeistų formos. Dar patarčiau saugoti jį nuo karščio – t.y. įvairių šildymo ar kaitinimo prietaisų, nerekomenduoju su juo eiti į pirtį. Sintetinių perukų priežiūrai nenaudokite karšto oro džiovintuvų ar karšto formavimo suktukų. Atsargiai išplautus sintetinius perukus geriausia palikti ant specialaus stovelio natūraliai išdžiūti. Išdžiūvę perukai pirminį stilių įgaus juos lengvai pakračius ir pašukavus tam skirtu šepečiu ar šukomis.

Natūralių plaukų peruką vieną kartą per mėnesį reikėtų nunešti į kirpyklą, kad profesionalas jį išplautų, priteptų gerai kondicionieriumi, išfenuotų. Tuomet ir vėl mėnesį bus ramu. Pačiam išplovus peruką, gali būti sunku jį vėl gražiai suformuoti. Higienos sumetimais reikėtų tą peruką iš vidaus dezinfekuoti. Tam tikslui yra naudojamos specialios priemonės, kurios neardo klijų, neturi alkoholio, bet puikiai naikina bakterijas.

– Daug metų esate šiame versle, ar stebite perukų mados tendencijas? Kokie perukai šiuo metu populiariausi?

– Dabar labai populiarėja perukai su vadinamosiomis šilko bazėmis priekyje. Jų pasiuvimas imituoja natūralią plaukų augimo liniją. Net iš arti žiūrint į tokius plaukus gali suabejoti – perukas tai ar ne. Kita tendencija Lietuvoje dar nelabai paplitusi, bet Vakarų Europoje (Anglijoje, Vokietijoje) ji tikrai populiari. Tose šalyse bene kas trečia moteris turi peruką – kaip įvaizdžio priemonę. Smagu, kad jau ir Lietuvoje sulaukiu merginų klausimų, kokį peruką jos galėtų turėti laisvalaikiui. Toms, kurios nenori su savo plaukais daryti kardinalių eksperimentų, bet trokšta pokyčių, perukas yra puiki išeitis. Galima pasirinkti jį priešingą esamam savo įvaizdžiui ir taip nuspalvinti savo gyvenimą kitomis spalvomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
Verslo konsultantas.Turiu patirties ,teko ne vienoje šalyje tirti verslo produktyvumą.

Patar.

Patar. portretas
Nemoka reklamuoti prekes.Prie prekės turėtų būti kaina, nes pirkėjas nematydamas kainos ,bet kokios prekės nepirks.Jeigu bijote konkurencijos, nesuprantu.Geras pardavėjas nebijo konkurencijos , nebent kokį š.nori įbrukti.Patarimas nemokamai.

Saulė

Saulė portretas
S.Song gražiau atrodė be plaukų ir net jaunesnis. Dabar visai negražu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių