Quantcast

Pavasario makiažo tendencijos

  • Teksto dydis:

Garsiausi makiažo meistrai sutaria, 2023 m. pavasario ir vasaros tendencijų centre – sveika ir natūraliai spindinti oda, nuo kurios turėtų prasidėti bet kokia makiažo rutina. Visą pasaulį užkariavusi „skinimalizmo“ tendencija niekur neketina trauktis ir šiemet – sveikai švytinti oda išlieka vienas svarbiausių makiažo elementų.

„Šių metų makiažo tendencijos akcentuoja natūralų grožį ir vis garsiau kalba apie tai, kad mažiau yra daugiau“, – pristato  „skinimalizmo“, arba odos minimalizmo, ir kitas karščiausias tendencijas odos priežiūros specialistė Orinta Ramanauskaitė.

1. Blizgi ir sveikai švytinti oda – svarbiausia makiažo tendencija. Tačiau šiam poveikiui išgauti svarbūs ne tik tinkami skaistalai, bet ir kasdienė odos priežiūra. Todėl trejybė – valymas, drėkinimas ir apsauga – turėtų tapti jūsų prioritetu. Tik tinkamai nuvalyta oda galės įsisavinti odos priežiūros priemones, kurios padeda užtikrinti skaistumą. Svarbu kasdien valyti odą, o kartą arba du kartus per savaitę šveisti odą šveitikliu. Kitas svarbus žingsnis – drėkinimas. Jis padeda išvengti lipidinio barjero funkcijų sutrikimo, kuris gali lemti odos šerpetojimą, tempimo jausmą, paraudimus. Tik tinkamai sudrėkinta oda gali turėti tolygesnį atspalvį, lygesnę tekstūrą, todėl ir makiažo priemonės gali pasiskirstyti tolygiau. Reikėtų nepamiršti į savo odos priežiūros rutiną įtraukti SPF turinčių priemonių. Apsauga nuo UV spindulių poveikio padės palaikyti sveiką, skaisčią ir švytinčią odą.

Pexels.com  nuotr. 

2. Pamaitintos ir sodrios lūpos – pasiruošusios ryškiam raudoniui. Šį sezoną natūraliai spindinčią odą papildo ryškūs akcentai. Vienas iš jų – intensyvių rožinių ar sodrių raudonų atspalvių lūpos. Tačiau, norint sukurti tobulą lūpų vaizdą, kuris išlaikytų bet kokiomis sąlygomis, pirmiausia reikia pasirūpinti lūpų odos būkle. Atliekant veido odos šveitimą, reikėtų nepamiršti ir lūpų odos. Lūpų šveitiklis pašalina negyvas ragines odos ląsteles, išlygina odos paviršių, todėl lūpų dažai gali pasidengti lygiau ir išlikti ilgiau. Rekomenduojama lūpas šveisti vieną ar du kartus per savaitę. Taip pat svarbus ir lūpų drėkinimas. Tik ant sudrėkintų lūpų dažai gali pasidengti tolygiai ir atrodyti nepriekaištingai. Tinkamai parinktas lūpų balzamas padės atkurti lūpų odą, suteiks joms glotnumo, minkštumo, sumažins išsausėjimą, skilinėjimą ir sukurs putlesnių lūpų vaizdą. Lūpų balzamo sudėtyje ieškokite tokių ingredientų kaip bičių vaškas, taukmedžio ar kakavos sviestas, pantenolis, avokadų, moringų aliejai. Nušveistas ir sudrėkintas lūpas galite patepti nedideliu kiekiu makiažo pagrindo ar maskuojamojo kremo. Taip užpildysite lūpų įtrūkimus ir sukursite tolygų lūpų dažų pagrindą.

3. Natūraliai vešlūs antakiai – svarbiausias akių akcentas. Kartu su natūralaus makiažo tendencijomis išpopuliarėjo ir natūralūs vešlūs antakiai. Kuo jie storesni ir vešlesni, tuo labiau išryškinamos akys. Todėl labai dažnai ryškūs ir vešlūs antakiai yra svarbesnis akcentas negu ryškios blakstienos ar tamsūs akių šešėliai. Prieš naudojant antakių pieštukus ar kitas ryškinimo priemones, pravartu antakius pamaitinti. Antakių priežiūrai rekomenduojama naudoti serumą, kuris gali padėti juos sustiprinti, padidinti elastingumą, suteikti vešlumo ir skatinti augimą. Antakių priežiūros priemonių sudėtyje ieškokite tokių veikliųjų medžiagų kaip pantenolis, hialurono rūgštis, simondsijų, ricinos aliejai, peptidai, biotinas, keratinas, lecitinas, argininas. Taip pat antakius reikėtų kasdien šukuoti. Jų svogūnėlių stimuliavimas gali paskatinti augimą ir suteikti norimą tvarkingą išvaizdą.

Pexels.com nuotr. 

4. Makiažo pagrindas ir odą maitinančios priemonės – viename.  Tinkamai paruošę odą, lūpas ar antakius, galite pradėti rinktis kosmetikos priemones. Tai reikėtų daryti ypač kruopščiai: šiais metais atsigręžiama į natūralumą, todėl populiarumo viršūnėje – mineralinė kosmetika. Tokiose kosmetikos priemonėse dažniausiai nėra kvapiųjų medžiagų, dažiklių, parabenų ar konservantų. Todėl mineralinė kosmetika nedirgina ir tinka visų tipų odai, taip pat ir jautriai, riebiai, į aknę linkusiai ar probleminei odai. Ji nekemša porų, sugeria riebalų perteklių ir suteikia odai matinį vaizdą. Taip pat mineralinė kosmetika gali suteikti ir papildomos naudos, pavyzdžiui, joje randama mineralinių medžiagų, tokių kaip cinko oksidas ir titano dioksidas, kurios gali apsaugoti odą nuo žalingo UV spindulių poveikio. Net jeigu renkatės įprastas makiažo priemones, nepamirškite jose ieškoti papildomų naudingų ingredientų. Neretai lūpų dažai turi ir naudingų aliejų, todėl jie padeda išsausėjusioms ir suskilinėjusioms lūpoms. Blakstienų tušas gali būti papildytas aliejumis, kuris skatina augimą ir vešlumą. Populiarėja makiažo pagrindai ar maskuojančios priemonės, kurios turi ir maitinamųjų, ir odą puoselėjančių ingredientų. Lengvai pigmentuotos drėkinamosios priemonės, BB ir CC kremai ne tik padeda maskuoti smulkius trūkumus, išlyginti bendrą odos spalvą, bet ir pamaitina, drėkina odą. Jeigu makiažo pagrindas sukuria nepageidaujamą kaukės efektą, jį galite sumaišyti su drėkinamuoju kremu ar hialurono rūgšties serumu.


Šiame straipsnyje: makiažaspavasario makiažas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paraparaparadoksas

Paraparaparadoksas portretas
Kuo daugiau tepasi tuo daugiau problemų, dėl kurių reikia dar daugiau teptis, kad jas bent kažkaip užmaskuoti. Tokiu būdu stabilias pajamas turi visi, išskyrus kvaila boba, kuri tais šūdais maliavojasi,na bet taip ir turi būti, toks dėsnis-pinigai pas durnius ilgai buti negali. Jie grįžta pas gudrius ir protingus.

Cha

Cha portretas
Kokios baisios tos špakliuotos mergos....

Laikino grozio kaina

Laikino grozio kaina portretas
Kaip suvaryti veidai nuo kaukiu laikino švytejimo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių