Quantcast

Patarimai, kaip pasirinkti tinkamus batus prie kostiumo

  • Teksto dydis:

Viena aitriosios paprikos sėkla gali sugadinti troškinį, o neteisingai parinkta avalynė – kruopščiai sudėliotą ansamblį. Kaip išvengti klaidų ir nusipirkti tinkamus batus prie klasikinio vyriško kostiumo ar smokingo?

Yra tam tikros išlygos

Jau kurį laiką drabužių, avalynės ir aksesuarų tarpusavio suderinamumas yra individualus pasirinkimas, už kurį niekas nebaudžia. Ir nors pagrindinė mados taisyklė teigia, kad taisyklės neegzistuoja, patarimų kaip atrodyti stilingai, reikia ir moterims, ir vyrams. Ypač tada, kai akis bado pačios paprasčiausios aprangos klaidos. Viena dažniausių, kurią daro vyrai – netinkamai parinkta avalynė. Kokius batus pirkti, kad kruopščiai sudėliotas ansamblis nevirstų visišku fiasko ir kokia avalynė tinka prie vyriško kostiumo, jei laukia oficialus vakaras su verslo partneriais arba vestuvės paplūdimyje. Štai jums keli naudingi patarimai, kurie padės išlikti stilingais.

Freepik. com nuotr. 

Gavote kvietimą, kuriame nurodytas „Black Tie“ aprangos kodas? Įsidėmėkite, bet kokie batai čia netiks. „Black Tie“ yra reiklus, todėl geriausias pasirinkimas – lakuotos odos oksfordai, „Opera pumps“ – lakuotos odos įsispiriami batai, oksfordai su nosies apsiuvu arba aksominiai loaferiai. Pastaruosius rekomenduojama avėti tuomet, kai „Black Tie“ renginys vyksta uždarose patalpose. Jei renginys planuojamas lauke, tuomet geriau pasirinkite pirmuosius tris variantus ir įsidėmėkite, kad lakuotos odos oksfordai geriausiai sutaria su juodu smokingu. 

Juoda – klasikos spalva

Oficialūs kostiumai vyrams, vilkimi formalioje aplinkoje, tarkim, vestuvėse ar aukšto rango vadovų susitikime, turi griežtesnius reikalavimus. Saugiausias pasirinkimas – nosies apvadą turintys juodi oksfordai. Šie batai tiks net ir ypač formalioje verslo aplinkoje. Jei aplinka nėra labai įpareigojanti, galimi rudų, geriau tamsesnių atspalvių oksfordai. Dar vienas saugus pasirinkimas – juodi derbiai. Šis modelis yra kiek mažiau oficialus, todėl su spalvomis neeksperimentuokite. Rinkitės juodus. Trokštantiems išskirtinumo ir stiliaus turėtų patikti vientisi oksfordai. Jais nukausite du zuikius vienu metu – neliksite nepastebėti aplinkinių ir atitiksite aprangos kodo reikalavimus.

Freepik.com nuotr. 

Jeigu vyriškas kostiumas ar kelnės ir švarkas yra vilkimi neformalioje aplinkoje, tuomet batams yra keliami gerokai mažesni reikalavimai. Žinoma, galite avėti ir tuos batus, kurie yra rekomenduojami oficialiam kostiumui, tačiau nieko blogo, jei susikursite stilingai atrodančius derinius. Prie „Smart Casual“ aprangos avėkite bet kuriuos iš keturių pagrindinių batų modelių – oksfordus, derbius, monkus ar loaferius. Prie kostiumo ar švarko galite drąsiai rinktis ne tik įprastos, tačiau ir verstos odos batus. Svarbiausia nepamirškite, kad tokie batai yra lepūs lietui ar sniegui. Juos geriau avėti sausu oru. Neapsiribokite vien tik juoda ar tamsiai ruda – spalvų paletė kur kas platesnė! Ypač stilingai atrodo tamsiai raudoni ar šviesesnių rudų atspalvių batai. Šiltuoju metų laiku raištelius ar sagtis turinčius batus galite pakeisti elegantiškais įsispiriamais loaferiais. Pasirinkę klasikinį derinį, avėkite juos su įprastomis kojinėmis, nusprendę rengtis labiau kasdieniškai – pėdutes. Be abejo, prie tokios aprangos visada unversaliausias batų modelis – derbiai.

Tinka ir sportiniai batai

Prie „Business Casual“ aprangos siūloma pirkti batus derančius prie aprangos – švarius ir tvarkingai atrodančius klasikinius bei sportinius batus. Pastarųjų pasirinkimas yra išties nemenkas, todėl jei neturite arba netenkina turimi, ilgai netruksite su paieškomis. Ko, gero vienintelis batų tipas, kuris čia tikrai netiks, yra oksfordai. Kodėl? Nes jie yra per daug oficialūs. Grubesni, dažnai storesniu padu brogai puikiai tiks šaltuoju metų laiku, prie storesnių kelnių ar megztinių. Šiltuoju metų laiku pirkite denio batus. Jie derės prie trumpesnių medvilninių ar lininių kelnių, polo marškinėlių ar laisvalaikio marškinių. Prie „Business casual“ aprangos galima avėti ir sportinius batelius. Svarbiausia, jie turėtų būti tvarkingi, švarūs ir prižiūrėti. Vairavimo batai yra puikus sprendimas, jei mėgstate į darbą ir iš jo keliauti pėsčiomis, tuomet ši batų pora taps nepakeičiama jūsų aprangos dalimi – patogūs ir lengvi jie leis jums nužingsniuoti tikrai ne vieną kilometrą. Tik nepamirškite, kad juos avėti reikėtų prie trumpesnių ar atraitotų kelnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiuolaikiniams debilams tiks raudoni kroksai

šiuolaikiniams debilams tiks raudoni kroksai portretas
ir žali akiniai, vistiek jie nieko aplink nemato įlinde į savo mobiltriperius

staripsnis

staripsnis portretas
naujiesiems idiotams?

Emigr.

Emigr. portretas
Straipsnis apie batus ,pagaliau batai o ne kažkokie sintetiniai sportbačiai.Tačiau noriu parašyti apie siūlomą mada, pilvai nuogi ,rankovės psichiniams ligoniams tramdyti,ilgis jų nesveikas,suplyše džinsai.Tai gatvių valkatų mada,prostitučių ,užsienyje tvarkinga visuomenė tokių rūbų nenešioja ,Nenešiokite ir nepirkite tokių rūbų,bes atrodysit prostitutėmis,bomžais ,narkomanais.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių