Quantcast

Naujametiniai pažadai: dominuoja noras įveikti kompleksus

  • Teksto dydis:

Artėjant Naujiesiems metams dažnai įvertiname praėjusiais metais pasiektus tikslus ir užsibrėžiame naujus. Ne paslaptis, jog pirmaisiais Naujųjų metų mėnesiais sporto klubuose tampa ankšta, šiuo laikotarpiu vis daugiau žmonių nusprendžia atsikratyti seniai kamuojančių išvaizdos kompleksų ir ima planuoti konsultacijas su plastikos chirurgais.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Domantas Rainys pasakoja, į ką reikėtų atkreipti dėmesį pirmosios konsultacijos metu ir kaip tinkamai jai pasiruošti.

Ne akimirkos užgaida

Didžioji dalis žmonių plastines operacijas renkasi atsakingai, joms ruošiasi. Kitaip nei pažadai pasikeisti, laikytis dietos ar pradėti sportuoti, operacijos data dažniausiai nėra atidėliojama iki pirmadienio ar Naujųjų metų, rašoma pranešime spaudai. Tvirtai apsisprendus atlikti operaciją, tos dienos daugelis pacientų laukia su dideliu džiaugsmu ir nekantrumu.

Lietuvoje kaip ir visoje Europoje populiariausių plastinių operacijų sąrašo viršuje karaliauja krūtų didinimas ir pakėlimas, pilvo plastika, riebalų nusiurbimo operacijos, taip pat nosies ir vokų korekcijos. Pastebima, kad vis daugiau užsienyje gyvenančių lietuvių grožio procedūras ir operacijas planuoja šventiniu laikotarpiu, kuomet svečiuojasi Lietuvoje.

Prieš pirmąją konsultaciją – namų darbai?

Ruošiantis pirmajai konsultacijai su plastikos chirurgu, svarbu nepamiršti atlikti namų darbus. Visų pirma, turėtumėte aiškiai sau įvardinti problemą ir lūkesčius. Internete gausu informacijos apie bemaž visas plastines operacijas, tad, nors kartais ir sunku atskirti vertingą turinį nuo klaidingo, prieš konsultaciją būtų neprošal pasidomėti operacijos atlikimo technika, privalumais ir trūkumais.

Ieškant informacijos dažnai kyla įvairūs klausimai – specialistas rekomenduoja juos užsirašyti ir pateikti gydytojui konsultacijos metu. Pirmosios konsultacijos su plastikos chirurgu tikslas – įvertinti, ar paciento lūkesčiai atitinka planuojamos plastinės operacijos galimybes. Tad kuo detaliau tie lūkesčiai išdėstomi, kuo daugiau klausimų užduodama, tuo konsultacija yra vertingesnė pačiam pacientui.

Konsultacijos metu nesidrovėkite plastikos chirurgo paklausti, kaip dažnai jis atlieka jūsų pasirinktą operaciją, pasidomėkite ir operacijos atlikimo technika, galimomis alternatyvomis ar jų nebuvimu, rekomendacijomis, kurių reikėtų laikytis pooperaciniu laikotarpiu, galimais šalutiniais reiškiniais ar komplikacijomis, ir tuo, kokios papildomos paslaugos įtrauktos į operacijos kainą.

Nuogąstavimai – ne visuomet pagrįsti

Laukdami operacijos pacientai dažnai nerimauja, kad operacija gali nepateisinti lūkesčių. Kiekviena chirurginė intervencija yra susijusi su galimų komplikacijų rizika – tai svarbu aptarti konsultacijos su gydytoju metu. Visgi jei pasirenkamas kompetentingas specialistas, skiriama pakankamai laiko pasiruošti operacijai, vadovaujamasi rekomendacijomis pooperaciniam laikotarpiui – komplikacijų rizika tampa minimali, teigia klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas.

Plastinės chirurgijos tikslas yra susijęs ne vien su išoriniais, bet ir su vidiniais paciento pokyčiais, po kurių atsikratoma kliudančių kompleksų ir vėl pradedama džiaugtis atvaizdu veidrodyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių