Quantcast

Nauja J. Statkevičiaus kolekcija – Paryžius lietuvių valstiečių troboje

  • Teksto dydis:

Ko tikėtis iš naujausios Juozo Statkevičiaus aukštosios mados kolekcijos, niekas nė nebandė spėlioti, o pats dizaineris šmaikštavo, kad davatkos eilinį kartą bus piktos.

Visgi pykti priežastį šįkart turėjo nebent išsipusčiusios damos, kurių raudonpadžių batelių kulniukai klimpo į...šieną. Būtent to iš bene garsiausio Lietuvos dizainerio mažiausiai laukta – kad Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“ bus paverstas lietuvišku kaimu: 100 metrų podiumas nuklotas šienu, čia pat obuolius triauškia ožkos, kapstosi vištos, kur malkos, kur stalai, nukloti naconalinėmis vaišėmis, o mados šou startą duoda kapela, šokėjai ir sutartinės. „Išėjau į Paryžių, atsibudau valstiečių troboje su „Duokim garo“, – taip galima apibūdinti pirmąjį svečių įspūdį.

Visgi ironiška mados šou pradžia palydėjo į spalvingą, puikiai sustyguotą reginį, kuris nė vieno nepaliko abejingo. 2017 m. pavasario-vasaros kolekcijos pristatymu J. Statkevičius, ne kartą pašiepiamai palyginęs tautiečių aprangą su pilkais cepelinais, stengėsi atkreipti dėmesį į turtingą tautinį paveldą, kuriame kūrybiškų idėjų galima puikiai atrasti bei pritaikyti šiuolaikiniam madingam, stilingam žmogui.

O kaip J. Statkevičiaus kolekciją ir jos pristatymą vertinate jūs?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas

Zenonas portretas
Ką galima pasakyti. J. Statkevičius yra genialus žmogus. Priderinti klojimą prie Paryžiaus ir atvirkščiai - ne kiekvienam duota. O potekstė man patiko - ir Lietuvos klojime gali gimti genijai. Pagarba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių