Quantcast

Makiažas: nuo abėcėlės iki aukštojo pilotažo

Vienoms puikiai sekasi puoselėti veidą ir makiažo priemonėmis paryškinti gražiausius savo bruožus, kitoms odos priežiūra ir kosmetika – terra incognita. Patarimais, kaip šioje srityje pasiekti geriausių rezultatų, dalijasi kosmetologė ir vizažo meistrė Justina Žiliukaitė.

– Ar susiduriate su makiažo ir odos priežiūros stereotipais? Kokios dažniausiai daromos klaidos?

– Dažnai susiduriu su įsitikinimu, kad makiažas sendina. Iš tikrųjų, tinkamai parinkus priemones ir jų kiekį, kad makiažas būtų neperkrautas ir gaivus, tikrai galima atrodyti ir jaunesnei, ir labiau pailsėjusiai. Svarbiausia – nepadauginti produktų, pasirinkti lengvas tekstūras. O kalbant apie odos priežiūrą, dažnai girdimas mitas, esą riebios odos nereikia drėkinti naudojant drėkinamąjį kremą, o reikia sausinti, kad ji netaptų dar labiau riebi. Riebi, bet dehidratuota oda šerpetoja, be to, išskiria dar daugiau riebalų: kadangi trūksta drėgmės, bandydamos gelbėti odą, suaktyvėja riebalinės liaukos. Tad drėkinti odą yra labai svarbu, tereikia pasirinkti tinkamas priemones.

– Kokie svarbiausi gražaus makiažo aspektai?

– Graži ir tvarkinga oda. Kad ir kaip gražiai pasidažysite akis ar lūpas, tinkamai neparuošus odos, makiažas netgi dar labiau paryškins trūkumus. Labai svarbus kruopštumas: jei makiažas daromas skubotai ir nesistengiant, veidas neatrodys gaiviai.

– Vyrauja nuomonė, kad brangesnė kosmetika yra kokybiškesnė. Gal vis tik yra priemonių, kurioms galima pataupyti?

– Priemonės, kurias renkantis galima šiek tiek pataupyti, yra blakstienų tušas, akių ir antakių šešėliai, lūpų pieštukas. Dažniausiai tiek brangesnių, tiek pigesnių šių produktų kokybė ir sudėtis būna panaši. Nepagailėti pinigų siūlyčiau priemonėms, skirtoms odai.

– Svarbu ne tik išmanyti, kaip naudotis kosmetika, bet ir nustatyti odos būklę. Jos priežiūra priklauso nuo moters amžiaus. Kokias priemones reikėtų turėti, kai moteriai 25, 35 ar daugiau nei 50?

– Anksčiau kosmetika dažnai skirstyta pagal amžiaus grupes. Dabar retai kada pamatysime ant kremo žymėjimą, kad jis skirtas, pavyzdžiui, nuo 25 metų. Dėl nuolatinio streso, taršos ir kitų faktorių senėjimo procesas paankstėjo, todėl gamintojai siūlo priemones pagal odos būklę nebeatsižvelgdami į amžių. Tad siūlyčiau tiesiog įvertinti savo odos problemas: jei matote smulkių paakių raukšlyčių būdama 20-ies, vadinasi, reikėtų naudoti paakių kremą, o ne laukti, kol sueis amžius, kai rekomenduojama jį naudoti. Esant vyresnio amžiaus, galima rinktis labiau koncentruotas ir orientuotas kovoti su senėjimu priemones. Pavyzdžiui, naudoti ne vien odai valyti skirtą produktą ir kremą, bet ir stipresnį serumą, nepamiršti palepinti odos kauke ar apsilankyti pas kosmetologą.

– Ne itin išmanančioms makiažo subtilybes gali pasirodyti, kad tai pačiai funkcijai atlikti yra daugybė skirtingų priemonių. Antakius formuoti galima ir pieštuku, ir pomada, ir šešėliais, akies kontūrą paryškinti geliniais dažais, pieštuku, šešėlių bei kirstiniu teptuku. Kaip išsirinkti tinkamiausius?

– Pasirinkimas dabar didelis, tad siūlau tiesiog bandyti ir atrasti sau geriausią. Iš patirties ir klienčių pasakojimų, galiu pasakyti, kad sudėtingiau naudoti gelinės tekstūros priemones. Neretai jos būna vandeniui atsparios, tad suklydus sunkiau nuvalomos. Be to, su tiršta ir tankia tekstūra sunkiau dirbti, bet įgudus rezultatas džiugina – tokios priemonės geriausiai išsilaiko. Su šešėliu pasiryškinti akių kontūro liniją ar antakius dažnai atrodo lengva, tačiau šešėlis gali nesuteikti norimo ryškumo ir taip gerai nesilaikyti.

– Grožio tinklaraščių sekėjai neretai pamato įvairiausių triukų – nuo strėlyčių piešimo dažytu siūlu iki namuose gaminamų lūpų šveitiklių. Gal kurias nors šių gudrybių išbandėte ir pamėgote kaip išties efektyvias, palengvinančias gyvenimą?

– Kad būtų lengviau pasidaryti vadinamąsias strėlytes, siūlyčiau rinktis tvirtą kirstą teptuką, naudojamą ne linijai brėžti, o maskuokliui ar pudrai. Su tokiu galima lengvai pataisyti klaidas ar pasižymėti, kur strėlytė turi baigtis. Ir būtinai tai reikia daryti žiūrint į veidrodį tiesiai, nes primerktomis akimis arba žvelgdamos į apačią nebematysite, kur pabaigsite liniją. O štai su namuose gaminamomis priemonėmis siūlyčiau labai neeksperimentuoti, nes dažnai jos nėra efektyvios ar gali net pakenkti. Pati retkarčiais naudoju nebent kavos tirščius kaip kūno šveitiklį, o lūpoms tiesiog natūralų medų tarsi kaukę.

– Kokios makiažo tendencijos bus madingiausios pavasario ir vasaros sezoną? Kokios spalvos vyraus, kurią veido dalį labiausiai ryškins madistės?

– Madingas tarsi nematomai padengti veidą, kad oda atrodytų švytinti, gaivi ir neapkrauta. Strazdanėles madinga netgi paryškinti ar nusipiešti papildomai. Ir toliau išlieka madingi bronziniai, neutralių spalvų tonai, bet tuo pačiu akivaizdi tendencija – neoninių, ypač ryškių spalvų pasirinkimas. Pavyzdžiui, rožiniai šešėliai, įvairiaspalvės priemonėms akių linijai brėžti ar tušai, stambūs blizgučiai. Tik tokiu atveju dažniausiai daugiau ryškinama arba viena veido dalis, o visa kita – neutralu, arba pasirenkami monochromatiniai atspalviai.

– Antakių tendencijos su laiku keitėsi kardinaliai: nuo plonų kaip siūliukai iki ryškių, griežtos formos. Neseniai instagramas mirgėjo ir plunksninių, viršun iššukuotų antakių nuotraukomis. Ką reikėtų rinktis šiuo metu?

– Taip, dabar antakiams išties skiriamas didelis dėmesys. Šiuo metu madingi be griežtų linijų, natūralių spalvų, vešlūs ir tiesesnės formos antakiai. Mano nuomone, tokia mada geriausia, nes išsaugome natūralius plaukelius, kadangi, išpešiojus per daug, jie gali ir nebeataugti. Mados ateina ir praeina, nesinori, kad liktų ilgalaikių padarinių. Norint paryškinti antakius pagal dabartines tendencijas, siūlau turėti antakių gelį – tušą su spalva, kuriuo galime plaukelius vizualiai patankinti, paryškinti, nesukuriant pernelyg griežtos formos.

– Kaip prižiūrėti antakius, kad prisipiešti reikėtų kuo mažiau? Kas kiek laiko reikėtų apsilankyti korekcijos pas specialistus? Kaip atauginti pernelyg jaunystėje išpešiotus antakius?

– Antakių siūlyčiau per daug nepešioti, laikytis prigimtinės natūralios formos, nes dažniausiai ji ir yra tinkamiausia pagal bruožus. Kaip reguliariai lankytis pas specialistus – individualu, optimalu – kas 3–4 savaites. Norint atauginti, geriausia naudoti specialiai antakiams skirtus serumus. Svarbu juos naudoti, kaip rekomenduoja gamintojas, ir po kurio laiko vėl profilaktiškai, kadangi iš prigimties silpnesni plaukeliai ilgainiui gali vėl šiek tiek nusilpti. Tepant serumą, naudinga antakius pamasažuoti, šukuoti specialiomis šukutėmis, kad dar labiau suaktyvintume kraujotaką, padidintume produkto veiksmingumą.

– Ką manote apie permanentinį antakių, lūpų, akių makiažą? Ką reikėtų žinoti toms, kurios apie jį svarsto?

– Ilgalaikis makiažas reikalingas tada, jei antakiai labai ploni ar išretėję ir daugiau plaukeliai neauga. Tuomet ilgalaikis makiažas sukuria antakio formą. O jei antakiai pakankamai vešlūs, galima išsiversti tiesiog juos vis pakoreguojant pas specialistą ar naudojant makiažo priemones. Beje, yra moterų, galvojančių, kad pasidarius permanentinį makiažą antakių nebereikia koreguoti. Deja, plaukeliai niekur nedingsta ir auga aplinkui, tad nereikalingus reikėtų pašalinti. Jei sukurtos formos vietoje, ant ilgalaikio makiažo, auga šviesesnių plaukelių, juos vertėtų vis padažyti, kad atrodytų tvarkingai.

– Grožio industrija nuolat pasiūlo naujovių. Kas ant bangos šiuo metu?

– Dabar didesnis kosmetikos su blizgučiais pasirinkimas. Anksčiau jų pavykdavo rasti tik birios formos, šiuo metu patogiausia rinktis kreminius ar presuotus blizgučius – taip galima išvengti to, kad jie išbyrės. Rekomenduoju išbandyti populiarėjančius multifunkcius produktus antakiams, pavyzdžiui, dvipuses priemones, kurių viename gale – išsukamas minkštesnis pieštukas antakio formai, o kitame – žymeklio formos tipo plunksnelė, kuria galime nupiešti pavienius plaukelius.

– Artėja vasara – vestuvių sezonas. Ką svarbu žinoti ir apmąstyti nuotakai, kad vestuvinių nuotraukų nesugadintų nepatinkantis makiažas?

– Nuotakoms svarbu apgalvoti bendrą įvaizdį: apmąstyti, kad kartu derėtų suknelė, puokštė, makiažas, šukuosena, šventės stilistika. Svarbiausia jaustis gerai ir nepersistengti. Jei kasdien moteris mažai dažosi, tada geriau ir vestuvėms nesirinkti itin ryškaus, drąsaus makiažo. O jei mėgstate būti pastebėta, nebūtina šventėje vaidinti švelnią nuotaką. Kai įvaizdis harmoningas, tuomet ir rezultatas džiugina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko ta gražuolė

Ko ta  gražuolė  portretas
kairėje nuotraukoje alpsta?Ir niekas jai nepadeda?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių