Quantcast

Kosmetika įkvėpta Lietuvos gamtos: kuo naudingi šie ingredientai?

  • Teksto dydis:

Gintaro ekstraktas, bruknių ekstraktas, kviečių gemalų aliejus, įvairių žolelių ekstraktas – tai tik dalelė iš Lietuvos gamtos išgaunamų ingredientų, naudojamų kosmetikoje, kurią itin mėgsta lietuviai.

„Lietuviškos kosmetikos ir parfumerijos, kurioje gausu įvairių natūralių, iš mūsų šalies gamtos išgaunamų ingredientų, asortimente 2017 m. buvo 12 proc. daugiau produktų, lyginant su 2016 m. Lietuvoje pagamintos kosmetikos ir parfumerijos prekės yra populiarios ir tarp mūsų pirkėjų – jos užima 5-ąją vietą tarp visų, asortimente esančių, gamintojų šalių“, –  teigia prekybos tinklo „Maxima“ komercijos direktorė Vilma Drulienė.

Gintaro ekstrakto nauda odai akivaizdi

Pasak kosmetikos laboratorijos „Cosmoway“ specialistės Viktorijos Liutkutės, iš šio „lietuviškojo aukso“ išgautas ekstraktas pasižymi naudingų mikroelementų gausa. „Gintaro ekstraktas taip pat stiprina odos apsauginį barjerą, taip padėdamas jai apsisaugoti nuo neigiamo aplinkos poveikio, padeda nuraminti pavargusią ir suerzintą odą, be to apsaugo odą nuo drėgmės praradimo bei išsausėjimo. Priemonės su gintaro ekstraktu ne tik maitina odą, bet ir ją drėkina. Kai kuriose priemonėse naudojama gintaro rūgštis veikia kaip antioksidantas, pasižymintis intensyviomis drėkinimo savybėmis. Iš gintaro išgauta rūgštis padeda atkurti odos gyvybingumą – tai padeda susigrąžinti odos skaistumą ir elastingumą“, –  teigia V. Liutkutė.

Komercijos direktorė teigia, kad 2017 m. asortimente atsiradę kosmetikos gaminiai su gintaro ekstraktu yra itin populiarūs tarp pirkėjų. „Pavyzdžiui, rankų kremas su gintaro ekstraktu per keturis paskutinius 2017 m. metų mėnesius buvo populiariausias tarp pirkėjų. Jo nupirkta 14 procentų daugiau nei antroje vietoje pagal populiarumą esančio rankų kremo“, –  atskleidžia V. Drulienė.

Kviečių gemalų aliejus – vitamino E šaltinis

V. Liutkutė teigia, kad vitaminas E suteikia odai drėgnumo, minkštumo efektą bei regeneruoja. „Kremai, kurių sudėtyse yra kviečių gemalų aliejaus ne tik drėkina ir maitiną odą. Vitamino E dėka tokie kremai pasižymi ir regeneracinėmis savybėmis“, – teigia specialistė.

Išvaizdai naudingas ne tik kviečių gemalų aliejus, bet ir hidrolizuoti kviečių baltymai, rašoma pranešime spaudai. „Jie itin naudingi plaukams – šampūnų bei kondicionierių sudėtyse esantys hidrolizuoti kviečių baltymai stiprina plaukus iš vidaus – padeda efektyviai atkurti pažeistus plaukus bei mažinti silpnų plaukų lūžinėjimą“, – teigia V. Liutkutė.

Raudonosios miško uogos – vitaminų C ir A šaltinis

Bruknių ekstraktas, naudojamas kosmetikoje, yra itin naudingas odai. „Jis ne tik padeda susigrąžinti odos elastingumą bei stangrumą, bet veikia ir kaip antioksidantas saugantis odą nuo žalingų išorės veiksnių poveikio. Probleminei odai itin tiks kremas su bruknių ekstraktu dėl jo sudėtyje esančių vitaminų C ir A gausos, mat šie padeda atkurti spuogų išvargintą odą, sustiprinti ją ir grąžinti elastingumą“, – atskleidžia laboratorijos darbuotoja.

Pasak V. Drulienės tarp Lietuvoje pagamintų probleminei odai skirtų kremų pats populiariausias kremas 2017 m. buvo būtent su bruknėmis. „Asortimente turime 5 Lietuvoje pagamintus kremus, kurie padeda kovoti su odos problemomis, tačiau pats populiariausias – su bruknių ekstraktu“, – teigia komercijos direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių