Quantcast

Kokių sudedamųjų dalių ieškoti lūpų balzame ir ko reikėtų vengti?

  • Teksto dydis:

Skilinėjančios ir skausmingos lūpos – dažni ir nemalonūs žiemos palydovai. Šiemet ši problema dar aktualesnė dėl dėvimų kaukių. „Camelia“ vaistininkė Sigita Izmalkova dalijasi patarimais, kaip lūpas išlaikyti sveikas ir kokių sudedamųjų dalių ieškoti balzamuose?

Šaltuoju metų laikotarpiu žmonės daug laiko praleidžia sausose ir šiltose patalpose, o išėjus į šaltą orą, lūpų oda netenka drėgmės, ima skilinėti, šerpetoti, pasidaro šiurkšti. Pasak vaistininkės, ši problema dar labiau paūmėja, kai yra dėvimos kaukės. Žinoma, kaukes dėvėti yra būtina, tad kaip pasirūpinti lūpomis?

„Lūpų išsausėjimas – pagrindinė priežastis, sukelianti odos įtrūkimus, perštėjimą ir skausmą, o šiemet, tai, ko gero, patirs dar daugiau žmonių nei įprastai. Dėvint kaukę patalpoje, kvėpuojame šiltoje aplinkoje – veido apsaugos priemonė įkaista, o drėgmė susiformuoja vidiniame paviršiuje. Išėjus į lauką šaltas oras patenka po kauke, taip lūpos pradeda sausėti, skilinėti“, – sako „Camelia“ vaistininkė.

Tokiu atveju aplink lūpas gali atsirasti dermatitas, dėl kurio vaistinėse reikėtų teirautis papildomų priemonių.

Netinkamas įprotis dar labiau sausina odą

Specialistė priduria, kad su išsausėjusia lūpų oda dažniausiai susiduria ir šaltesnėse patalpose ar lauke dirbantys asmenys. Jos teigimu, situaciją taip pat dar labiau pabloginti gali vienas įprotis – lūpų laižymas.

Svarbu įsidėmėti, kad šį įprotį paskatina įvairūs lūpų pieštukai su kvapiosiomis medžiagomis – eukaliptu, cinamonu ir pan., todėl renkantis lūpų priežiūros priemones, jų reikėtų vengti.

„Nors laižyti lūpas labiausiai mėgsta vaikai, tai neretai daro ir suaugusieji. Kadangi mūsų seilėse pilna fermentų ir bakterijų, skatinančių drėgmės pasišalinimą iš lūpų audinio, jos tampa tik dar sausesnės, todėl momentinis noras sudrėkinti lūpas galiausiai turi atvirkštinį efektą. Svarbu įsidėmėti, kad šį įprotį paskatina įvairūs lūpų pieštukai su kvapiosiomis medžiagomis – eukaliptu, cinamonu ir pan., todėl renkantis lūpų priežiūros priemones, jų reikėtų vengti“, – teigia S. Izmalkova.

Kaip žiemai išsirinkti gerą lūpų balzamą?

Anot vaistininkės, su lūpomis susijusių problemų galima išvengti įvairiais būdais, tačiau geriausi tie balzamai, kurių sudedamosios medžiagos yra natūralios, juose nėra konservantų. Sudėtyje reikėtų ieškoti taukmedžio sviesto ir augalinių aliejų (argano riešutų, saulėgrąžų ir sojų), natūralaus medaus, bičių vaško, vitamino E. Tokios sudedamosios dalys maitina ir atkuria lūpų odą.

„Kai kuriuose lupų balzamuose neretai būna naudojamos medžiagos, sukuriančios apgaulingą efektą, nes pasitepus lūpas, naudoti priemonę norisi vis dažniau ir dažniau“, – pasakojo specialistė.

Vaistininkė S. Izmalkova sako, kad svarbiausia lūpas drėkinti vakare, prieš miegą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kontrol.

Kontrol. portretas
Ne pirkėjas turi knistis etiketėje kas parašyta o tikrintojai. Neturi įsileisti i šalį kenksmingos produkcijos, bet kokios,su kenksmingais priedais,ar dalimis kenksmingomis.Taip buvo rusų laikais,prieš prekei patenkant ant prekystalių buvo patikrinta prekių paginimo kokybė ir iš kokių medžiagų pagamintą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių