Quantcast

Kas yra micelinis vanduo ir kaip jį naudoti?

  • Teksto dydis:

Dauguma moterų nuolat ieško idealios kosmetikos priemonės demakiažui. Tokios, kuri nedirgina odos, jos nesutraukia ir yra švelni.

Šiuo atveju įdomus sprendimas yra būtent micelinis vanduo, kuris gali būti efektyvia veido pienelio, veido toniko ar makiažo valymo servetėlių alternatyva.

Varle.lt kosmetikos ir higienos prekių specialistai dalinasi keliomis įžvalgomis, kurios padės išsirinkti micelinį vandenį.

Kas yra micelinis vanduo?

Micelinio vandens pavadinimas kilęs nuo jo sudėtyje esančių mažų elementų – micelių. Micelės – tai hidrofilinių (pritraukiančių vandenį) ir hidrofobinių (atstumiančių vandenį, o pritraukiančių riebalus), dalelyčių junginys. Šių dalelyčių savybių dėka micelinis vanduo puikiai susitvarko su riebia veido kosmetika: makiažo pagrindu, blakstienų tušu bei kitais nešvarumais, kurie dienos metu nusėdo ant veido odos. Tačiau šis faktas nepaverstų micelinio vandens išskirtine priemone, jei ne jo švelnumas ir lengvumas, su kuriuo jis pašalina nešvarumus nuo veido odos.

Dėl šios priežasties, pasak Varle.lt kosmetikos ir higienos prekių specialistų, micelinis vanduo yra tinkamas bet kokiam veido odos tipui ir ypač rekomenduojamas jautrios ir sausos veido odos savininkėms. Taip pat reikėtų akcentuoti tai, kad micelinis vanduo nepalieka ant odos lipnaus sluoksnio, taigi po jo panaudojimo, odos nebūtina plauti vandeniu. Kokybiško micelinio vandens sudėtyje nerasime jokių potencialiai odą dirginančių medžiagų: alkoholio, kvapiųjų medžiagų, dažiklių, SLS junginių.

Po micelinio vandens panaudojimo veido oda būna švari ir švelni – micelinis vanduo jungia veido pienelio valomąsias, veido toniko gaivinančias ir dvifazio akių demakiažo priemonės savybes. Micelinis vanduo gali sėkmingai pakeisti veido pienelį ar toniką, nes jis atlieka abiejų šių kosmetikos priemonių funkcijas. Micelinis vanduo skirtas asmenims, kurie nori greitai ir efektyviai nuvalyti makiažą, pašalinti nuo odos įvairius nešvarumus ir kartu ją sudrėkinti.

Kokia micelinio vandens paskirtis?

Micelinis vanduo yra praturtintas įvairių aktyviųjų medžiagų, kurių dėka jo veikimas yra efektyvesnis. Dažniausiai tai yra hialurono rūgštis, kuri sulaiko vandenį epidermyje ir d-pantenolis su savo raminančiu poveikiu. Taip pat micelinio vandens sudėtyje rasime augalinių ekstraktų, kurių tikslas pagerinti odos išvaizdą, suteikti jai šviežumo ir minkštumo. Dėl šitos priežasties, Varle.lt kosmetikos ir higienos prekių specialistų teigimu, micelinis vanduo gali būti naudojamas įvairiems tikslams: ryte atgaivinti veido odą, nuvalyti, tonizuoti odą ir naudoti demakiažui.

Micelinio vandens privalumai

Micelinis vanduo idealiai tinka probleminės, sausos ar jautrios odos valymui. Ši priemonė gali kruopščiai pašalinti negyvąsias ląsteles, dulkes ir riebalus nuo odos ir nesausinti epidermio. 

Micelinis vanduo yra laikomas vienu iš spuogų profilaktikos būdų.

Micelinis vanduo tinka akių makiažo (net ir atsparaus vandeniui) valymui.

Ši priemonė yra nepakeičiama ekstremaliose situacijose. Pavyzdžiui, jei nėra vandens, o reikia nuvalyti kosmetiką, tiesiog padarykite tai vatos diskeliu, suvilgytu keliais lašais micelinio vandens.

Kaip naudoti micelinį vandenį?

Gausiai sudrėkinkite miceliniu vandeniu vatos diskelį ir kruopščiai lengvais, masažiniais judesiais nuvalykite veido odą.

Siekiant nuvalyti blakstienų tušą ir akių šešėlius, kelioms sekundėms pridėkite sudrėkintą miceliniu vandeniu vatos diskelį prie akių srities.

Stebėkite sudrėkinto miceliniu vandeniu vatos diskelio spalvą. Valykite veido odą tol, kol vatos diskeliai nebus visiškai balti.

Pasinaudojus miceliniu vandeniu rekomenduojama nuplauti veido odą šiltu vandeniu ir patepti ją drėkinančiu kremu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip ir nesupratau

Taip ir nesupratau portretas
Tai kas gi tas micelinis vanduo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių