Quantcast

Kalėdinis darbo vakarėlis: dažniausios makiažo klaidos ir vizažistės patarimai

  • Teksto dydis:

Gruodžio mėnesis – tikras vakarėlių maratonas, kai visi metų darbai jau aptarti ir ateina laikas atsipalaiduoti. Todėl visoms moterims neabejotinai kyla klausimų, kuo gi pasipuošti šį kartą ir kaip darbo vakarėlyje ne tik atrodyti, bet ir jaustis puikiai.

Vizažistė Jelena Liaudienienė patarė, kaip vos per kelias minutes susikurti tobulą įvaizdį ir kokių klaidų šiukštu nekartoti.

„Dažnai darbo vakarėliai vyksta iškart po darbo, todėl laiko susiruošti yra itin mažai arba jo nėra išvis. Todėl reikia žinoti, kaip greitai iš kuklesnės darbo aprangos transformuoti savo įvaizdį į elegantišką vakaro eilutę“, – pasakoja J. Liaudienienė

Šventinį įvaizdį sukuria ne tik drabužiai ir papuošalai, bet ir makiažas, todėl net jei planuojate rengtis paprastą juodą suknelę, tinkamas makiažas ir šukuosena gali tapti esminiais akcentais, kurie padės sukurti šventinį įvaizdį.

Tačiau vizažistė įspėja – persistengti ir paslysti gali būti labai lengva, tad nuo ko pradėti ir ką reikia žinoti kiekvienai, kuri ruošiasi kalėdiniam darbo vakarėliui?

Trys pagrindinės priemonės, kurios pravers kiekvienai

Kai darbo vakarėlis vyksta iškart po darbo ir laiko grįžti namo nėra – būtina patobulinti makiažą darbo pabaigoje. Todėl reikia turėti kelias priemones, kurios vos per porą minučių patobulins makiažą ir sukurs šventinį įvaizdį.

„Po ilgos darbo dienos, makiažas nebeatrodo taip gerai, kaip galėtų – dažnai veido oda pradeda blizgėti, tušas nuo ilgo žiūrėjimo į kompiuterio ekraną ir akių trynimo – pradeda trupėti, šešėliai praranda savo ryškumą, todėl su savimi reikia turėti kelias būtiniausias makiažo priemones, kuriomis greitai ir be didelių pastangų patobulinsite savo įvaizdį“, – sako „Mary Kay“ vizažistė.

Visai nebūtina į darbą neštis visos savo turimos kosmetikos, pakanka vos kelių priemonių: lūpų dažų, maskuoklio ir švytėjimo suteikiančios priemonės.

„Reikia nepamiršti, kad darbo vakarėlis – ne karnavalas. Todėl norint paryškinti savo dieninį makiažą, reikia vos kelių priemonių: lūpų dažų, kurie iš karto pagyvina išvaizdą ir sukuria šventiškumo įvaizdį. Maskuoklio, kuris akimirksniu atgaivina odą ir paslepia susidariusį blizgesį ar pavargusias akis. Galiausiai, kuriant šventišką nuotaiką – pasiimkite švytėjimo suteikiančią priemonę: akių šešėlius ar skaistalus, kurie suteiks lengvo švytėjimo jūsų odai ir kasdieninį makiažą pavers vakariniu“, – pataria vizažistė.

Jeigu Kalėdinis vakarėlis vyksta ne iš karto po darbo ir laiko pasiruošti turite kiek daugiau – tuomet pirmiausia gerai nusiprauskite ir dosniai sudrėkinkite veidą.

„Jeigu laiko pasiruošti turite daugiau, pirmiausia gerai nusiprauskite veidą ir lengvu šveitikliu nušveiskite negyvas odos ląsteles, tada – gerai sudrėkinkite odą veido toniku ir drėkinamuoju kremu. Taip jūsų makiažas laikysis puikiai ir atrodys nepriekaištingai“, – sako vizažistė.

Dvi pagrindinės klaidos, kurias daro moterys

Anot vizažistės, besiruošiant kalėdiniam vakarėliui moterys paprastai kartoja dvi klaidas, kurios pakiša koją kiekvienai: persistengia ir naudoja per ryškų makiažą arba neskiria pakankamai dėmesio savo odai ir makiažui.

„Pastebiu, jog galėčiau išskirti dviejų tipų moteris – vienos, kurios ilgai planuoja ir ruošiasi kalėdiniam vakarėliui: prisiperka naujų drabužių, darosi naujas šukuosenas, nori atrodyti ryškios ir todėl kartais gali persistengti; o kitos – kurios neskiria pakankamai laiko pasiruošimui. Juk kalėdinis vakarėlis taip pat turi tam tikrą etiketą ir ateiti visai nepasiruošusiai –  nemandagu“, – perspėja vizažistė.

Kaip nepersistengti?

Tinkamo darbo vakarėlio makiažo esmė – harmonija. Tad jeigu jūs nesate pratusi daug dažytis, o staiga prieš vakarėlį nusprendėte pasidaryti makiažą pas meistrą – galite likti nustebusi ir nesijausti visiškai gerai.

„Kažkodėl kai kurios moterys vis dar galvoja, jog didelis kiekis makiažo ir ryškios spalvos savaime reiškia šventinį įvaizdį, tačiau jau ne vieneri metai yra atvirkščiai. Visa esmė yra subtilumas ir harmonija, todėl labai svarbu tinkamai paryškinti savo veido bruožus, o ne naudoti priklijuojamas blakstienas ar blizgučius, nebent jūs tikrai mokate tai daryti“, – sako J Liaudienienė.

Tos, kurios nelinkusios dažytis ir puoštis, turėtų atkreipti dėmesį į akcentus, kurie neperkraunant įvaizdžio sukuria šventiškumo jausmą ir subtiliai patobulina jūsų įprastą įvaizdį.

„Aš suprantu ir tas, kurios visiškai nenori puoštis ar dažytis, visokių moterų yra ir tai tikrai nereiškia, kad visos privalomai turi išsipuošti, tačiau yra keletas būdų, kaip greitai ir nenaudojant papildomų priemonių, galite atrodyti kitaip. Vietoj kreminės pudros – naudokite BB ar CC kremą – jis kur kas lengvesnis ir labai nežymiai padengia veidą, taip jausitės jaukiau. Nepamirškite rusvų skaistalų, kurie taip pat tik šiek tiek paryškina skruostus. Galiausiai – nude lūpų dažai sudrėkins lūpas ir suteiks lengvą atspalvį. Na, o tam, kad užbaigtumėte visą įvaizdį,  pasitelkite ryškius plaukų segtukus, dabar itin madingi perlai, tad susegusi vieną plaukų šoną su tokiu segtuku be vargo sukursite šventišką šukuoseną“, –  pataria vizažistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,po neMALONIU SKAITYMU...,

...,po neMALONIU SKAITYMU..., portretas
trumpas AKCENTELIS ATSIPALAIDAVIMUI... TASKAS

...,akcentelis ESTETINE TEMA...,

...,akcentelis ESTETINE TEMA..., portretas
man!!! labiausiai paTINKA LIEKNOS BRUNETES...,blondines irgi paTINKA,bet neLABAI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių