Quantcast

Kaip rūpintis oda prasidedant šiltajam metų sezonui?

  • Teksto dydis:

Būtent gegužę kosmetikos ir higienos prekių įsigyjama daugiausiai per visus metus, pastebi prekybos tinklų atstovai. O ir vizažistė Justina Gafarovaitė atkreipia dėmesį, kad po žiemos oda būna sausesnė, labiau linkusi skeldėti, todėl pavasarį svarbu imtis papildomų priemonių siekiant, kad oda išliktų sveika ir graži.

Kosmetikos krepšelio pokyčiai

Pasak grožio studijos ir mokyklos įkūrėjos, vizažistės J. Gafarovaitės, šiuo metu svarbiausia kosmetikos priemone turėtų tapti kremai su apsauga nuo saulės. „Šiltuoju metų laiku kasdienai reikėtų rinktis lengvesnės konsistencijos makiažo pagrindą. Tam puikiai tiks BB ir CC tipo kremai, kurių dauguma jau yra su apsauga nuo saulės. Kai šilta, oda labiau prakaituoja, tad odai dažniau „reikia kvėpuoti“. Lengvam, kasdieniam maskavimui galima naudoti ir mineralinę kosmetiką“, – patarimais dalinasi vizažistė J. Gafarovaitė.

Kūno odos priežiūra

„Po žiemos ir veido, ir viso kūno oda būna sausesnė. Natūralu, kad šiltuoju metų laiku tai pastebime labiau, nes vis dažniau pasirenkami atviresni, laisvesni drabužiai. Vis dėl to, jeigu kūno odos priežiūra susirūpinote tik dabar, situaciją padės ištaisyti kūno kremai, kurie savo konsistencija yra tirštesni nei losjonai ir, dažniausiai, labiau ir giliau drėkinantys. Taip pat oda atrodys išties gražiai, jei reguliariai pašalinsite negyvas odos ląsteles naudodami kūno šveitiklį. Tiesa, kartą per mėnesį reikėtų naudoti ir odos šveitiklį veidui. Vakare naudokite kūno kremus ir losjonus, o ryte matomas vietas ištepkite kremu su apsauga nuo saulės – oda taps blizgi ir švelni, lyg ištepta losjonu, tuo pačiu ji bus apsaugota nuo kenksmingų saulės spindulių visos dienos metu“, – sako žinoma vizažistė.

Pasak prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovės Vilmos Drulienės, žvelgiant į pardavimų tendencijas per visus metus, kremai su apsauga nuo saulės patys populiariausi būtent antrąjį metų ketvirtį. „Sušilus orams, kremų su apsauga nuo saulės paklausa gegužės–liepos mėnesiais šokteli net keletą kartų, o labiausiai – birželį. Pernai pirmąjį vasaros mėnesį pirkėjai įsigijo daugiau nei 20 tūkst. pakuočių kremo su apsauga nuo saulės. O pats populiariausias buvo vaikiškas losjonas su SPF30 apsauga patogioje, „kišeninėje“ 50 ml dydžio pakuotėje“, – pirkėjų įpročius atskleidžia V. Drulienė.

Brandžios odos priežiūra

„Moterims, kurių oda yra brandi, ypač tinka persiko atspalvio skaistalai su labai minimaliu švytėjimu. Drėgnos, lengvai rausvos lūpos – taip pat labai madingos. Šis efektas išgaunamas su pusiau permatomais lūpų dažais arba balzamais su spalva. Tad visai paprastas triukas veidą paverčia gyvesniu, švytinčiu, jaunesniu“, – patarimais ir rekomendacijomis dalijasi J. Gafarovaitė.

„Pats populiariausias lūpų balzamas – paprastas, be atspalvio. Tačiau pastebime, kad pirkėjai vis dažniau renkasi lūpų balzamus su atspalviu“, – teigia V. Drulienė ir primena, kad gegužės 2–15 dienomis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse vyksta „Grožio mugė“, kurios metu kosmetikos ir higienos priemonėms taikomos nuolaidos iki 50 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Famėklė

Famėklė portretas
Kuo labiau rūpinsitės, tuo labiau kenksite.

Kas tau

Kas tau portretas
taip lūpas sugadino,gal vyras davė į dantis?

dainelė

dainelė portretas
pažiūri į lūpas ir prisimeni vaikišką dainelę "mano antis kriaku, kriauku, kriaku..."
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių