Quantcast

Dienoms tamsėjant – ryškių spalvų šėlsmas plaukuose

Ryškios, neįprastos plaukų spalvos jau ne pirmą sezoną karaliauja mados olimpe. Kokios pašėlusios plaukų spalvos madingiausios? Ką reikėtų įvertinti prieš sėdant į kirpėjo kėdę? Ar ryškią plaukų spalvą reikėtų derinti prie savo stiliaus ir asmenybės? To teiraujamės plaukų stilistės Aušros Keturakienės.

Nuo provokuojančių iki tvarkingų

Pasak stilistės, šukuosenų madai didžiausią įtaką šiandien daro socialiniai tinklai. Juose daug laiko leidžiantys jauni žmonės trokšta plaukus dažyti įvairiomis ryškiomis spalvomis, kad atrodytų taip, kaip mėgstami nuomonės formuotojai.

Tačiau ryškūs plaukai nėra tik jaunimo mada. Tokių pageidavimų išsako ir vyresnio amžiaus moterys. Skirtumas tik tas, kad jaunimas labiau mėgsta ekstravagantiškas spalvas: žalią, mėlyną, violetinę, mėtų, geltoną, o kiek vyresnės damos – šiltus, mažiau akį rėžiančius atspalvius.

"Man labai džiugu, kad šiandienis jaunimas drąsus, laisvas, nebijo išsiskirti iš minios drabužiais, plaukų kirpimu ir dažymu. Kada gi pašėlioti, jei ne jaunystėje? – šypsosi pašnekovė. – Vis dėlto ryškios spalvos nėra būdingos tik jaunimui. Sulaukiu ir vyresnių moterų prašymų pagyvinti jų šukuoseną, suteikiant jai ryškumo. Renkantis ryškią spalvą dažniausiai pageidaujama fuksijų, prisirpusios vyšnios, ryškaus vario, raudonos. Sakyčiau, kad vienos plaukų spalvos, kuri šiuo metu būtų geidžiamiausia, nėra. Viskas priklauso nuo pačios moters norų ir jai tinkančių atspalvių."

Stilistė pasakoja, kad tarp šviesiaplaukių populiarūs perlo, smėlio, karamelės, pelenų rožės, švelniai violetiniai atspalviai, kuriais blondinės paįvairina savo įvaizdį.

"Šviesiaplaukės merginos dažniausiai renkasi pelenų rožės, pilką, perlinį atspalvius. Kiek rečiau – pilkai violetinį, rožinį, gelsvai rausvą ar karamelinį. Taip dažant vienu metu nušaunami du zuikiai. Neįprastas plaukų atspalvis išvaizdai suteikia žaismingumo. O vėliau, jam nusiplovus, mergina tampa tvarkinga blondine. Jai nebūtina skubėti į saloną gaivinti nublukusios plaukų spalvos, – atskleidė pašnekovė. – Pernai labai populiari plaukų spalva buvo ryškiai geltona. Ji man įsiminė, nes tokią išgauti išties nelengva. O šiais metais kiek populiaresni pasteliniai atspalviai – mėtiniai, žydri, levandų. Iš mažiau ryškių šiuo metu populiarios žemės spalvos: kaštono, riešuto, cinamono, medaus, sodraus šokolado, ypač pelenų atspalviai."

Kalbant apie dažymo technikas, pasak A.Keturakienės, šiuo metu viena populiariausių – airtouch technika, kai šaknys paliekamos natūraliai tamsios, o plaukai link galiukų palengva šviesėja.

"Šitaip dažyti ypač tiko karantino metu, nes ir neatnaujinus plaukai gerai atrodo net kelis mėnesius. Jaunimas dažnai prašo ir balayage technikos, kuri sukuria saulės natūraliai nublukintų plaukų įspūdį. Populiarus pasirinkimas – ryški šokoladinė spalva su karamelinėmis sruogelėmis."

Žaismas: jaunimas dažnai renkasi plaukų dažyti neįprastai – keliomis spalvomis. Gustinos Keturakytės nuotr.

Amžinoji klasika – sruogelės

A.Keturakienė pastebi, kad spalvotos sruogelės neketina niekur trauktis. Jos šiuo metu itin madingos – ypač priekyje, gražiai įrėminančios veidą.

"Kelios ryškesnės veidą gaubiančios sruogelės gali sukurti didelį pokytį. O visų plaukų tokiu atveju dažyti net neprireiks, – atkreipia dėmesį ji. – Tarp paauglių populiarūs ir ryškiomis spalvomis dažyti plaukų galiukai. Žinoma, jei eksperimentuoti savo išvaizda nori nepilnametė, iš pradžių visada pasitariu su jos tėvais, nes bet koks dažymas plaukus visgi pažeidžia. Todėl darbo imuosi tik gavusi jų sutikimą. Jei merginos nori mažiau ryškios spalvos, dažome specialiomis kaukėmis. Ryškesnes spalvas išgauname galiukus prieš dažant nubalindami."

Gerai parinkta plaukų spalva yra sėkmingo įvaizdžio dalis. Todėl renkantis atspalvį derėtų ne tik sekti mada, bet ir apgalvoti, kas tinka būtent jums.

Šviesiaplaukėms ryžtis tokiems pokyčiams lengviau. Juk šviesių plaukų prieš ryškų dažymą nereikia balinti, priešingai nei tokio įvaizdžio trokštančioms tamsiaplaukėms. Tad ką daryti tamsiaplaukėms, kurios taip pat norėtų paeksperimentuoti? Kaip nepakenkti plaukams, kad vėliau netektų jų gaivinti? Pasak A.Keturakienės, šiuo atveju labai tinka veido įrėminimas sruogelėmis.

"Jei moteris tamsiaplaukė, visos galvos plaukus dažant ryškia spalva,  dažai plaukus gali nualinti, pažeisti ir išsausinti. Tad verta nubalinti tik kelias sruogas prie veido ir galbūt keletą apatinių. Jomis galima ilgai žaisti, kaitalioti jų spalvas pagal nuotaiką. Vieną kartą jas galime dažyti rožine spalva, kitą – varine, raudona, mėlyna ar violetine. Man ši technika labai patinka, nes ji nenualina visų plaukų, o moteriai leidžia pasidžiaugti ryškiais pokyčiais, – sako stilistė. – Šiuo metu labai madingi stori, tankūs, sunkūs kirpčiai. Tad spalvomis galima pažaisti ir dažant juos – pakeisti kirpčių atspalvį ar ryškiau nudažyti vieną kitą sruogą. Kalbant apie neįprastus dažymus, esu sulaukusi ir splito technikos pageidavimų. Tai technika, kai pusė plaukų dažoma viena spalva, pusė – kita. Sruogas iš vienos pusės permetus į kitą, įvaizdis tampa dar įdomesnis."

Ryšku – daugiau optimizmo

Pasak A.Keturakienės, ryškias plaukų spalvas mieliau renkasi laisvos, drąsios ir energingos asmenybės. Tačiau plaukų stilistė pastebėjo ir tai, kad ryškesnė plaukų spalva moteris neretai paskatina išlaisvėti, įgyti daugiau optimizmo, pasitikėjimo savimi.

"Karantino laikotarpiu, kai visi buvo pavargę ir paskendę savo problemose, moterims neretai pasiūlydavau išbandyti įdomesnį plaukų atspalvį, neįprastas sruogeles. Pasispyriojusios jos sutikdavo ir galiausiai pačios būdavo be galo nustebintos rezultatu. Vėliau, grįžusios į saloną, pasakodavo, kad ryškiai dažyti plaukai joms suteikė labai daug džiaugsmo, laimės, pakylėjimo, padėjo į kasdienybę pažvelgti kitu kampu. Tad kitą kartą moterys jau pačios prašo paeksperimentuoti su jų plaukais, – šypsosi pašnekovė. – Ryškias spalvas mėgstančioms moterims visada siūlau išbandyti naują atspalvį, pažaisti dažymo technikomis. Juk tai kur kas įdomiau nei dešimt metų plaukus dažyti ta pačia spalva. Spalvų nereikia bijoti – tegul gyvenimas būna kuo spalvingesnis."

Kaip atrasti savąją

Stilistė visada skatina išbandyti naujus plaukų dažų atspalvius, paeksperimentuoti savo išvaizda. Tačiau, prieš ryžtantis išbandyti ryškią plaukų spalvą, būtina įvertinti ne vieną aspektą. Plaukų spalva turi derėti prie žmogaus veido bruožų, akių, odos tono, veido formos, drabužių stiliaus, charakterio ir profesijos.

"Pirmiausia įvertinu plaukų būklę ir stengiuosi išsiaiškinti, kokios šukuosenos moteris ar mergina norės artimoje ateityje. Būtina pažvelgti į priekį, nes ryškios spalvos ilgam įsigeria į plauką. O joms nusiplovus  neretai lieka ne patys gražiausi atspalviai. Tad, jei moteris pageidauja ryškios spalvos, tačiau pripažįsta, kad po kelių mėnesių jai jau norėsis pastelinių atspalvių, patariu verčiau išbandyti sruogeles ar kitą techniką, – atskleidžia A.Keturakienė. – Būtina atsižvelgti ir į veido bruožus, akių ir odos spalvą. Tikriausiai žinote, kad žmonės priklauso šiltam ir šaltam tipui. Tad, jei blyškiaveidės šalto tipo moters plaukus nudažysi šalta mėlyna spalva, toks įvaizdis jai greičiausiai netiks. Savo darbe dažniausiai laikausi taisyklės, kad natūralios šiltos spalvos derinamos su šiltomis, o šaltos – su šaltomis. Tačiau kiekvieną žmogų būtina įvertinti atskirai."

Kalbant apie asmens charakterį, pašnekovė pastebi, kad uždari, labai santūrūs žmonės ryškių plaukų spalvų dažniausiai nesirenka. Provokuojančios, dėmesį traukiančios spalvos tiesiog pernelyg kontrastuoja su intravertiškų žmonių vidiniu pasauliu. Jei žmogus labai ramus, ryški plaukų spalva jį gali trikdyti, netgi varginti. Tad tokį įvaizdį mieliau renkasi energingi ekstravertai.

"Svarbi ir žmogaus profesija. Neįprastas plaukų spalvas dažniau renkasi meninių, kūrybinių profesijų atstovės. Na, o advokatė ar banko darbuotoja ryškia, neįprasta spalva plaukų greičiausiai nedažys, nes jų darbas reikalauja santūrios išvaizdos. Kita vertus, nereikėtų mąstyti siaurai. Šiais laikais visuomenės ryškiomis spalvomis jau nebenustebinsi. Tad kartais net ir rimtas pareigas užimančios moterys nusprendžia pažaisti plaukų spalva, – pastebi stilistė. – Jei svajojate apie ryškius plaukus, derėtų įvertinti ir savo stilių bei turimus drabužius. Ar jie tiks prie ryškiai rožinių arba varinių sruogų? Pati savo plaukus jau ilgą laiką dažau variniais ar rudais atspalviais. Tad ne kartą įsitikinau, kad, nusidažiusi plaukus tokiais atspalviais, ne visų turimų spalvų drabužius galiu dėvėti."

Poveikis: pasak A.Keturakienės, šiltos ryškios spalvos moterims neretai suteikia daugiau optimizmo ir pasitikėjimo savimi. Gustinos Keturakytės nuotr.

Kad spalva džiugintų ilgiau

Pasak stilistės, gerai parinkta plaukų spalva yra sėkmingo įvaizdžio dalis. Todėl, renkantis atspalvį, derėtų ne tik sekti madomis, bet ir apgalvoti, kas tinka būtent jums. Svarbu, kad naujoji šukuosena derėtų prie jūsų išvaizdos, charakterio, profesijos, pomėgių. Tada ji išties puoš ir jums suteiks pačių geriausių emocijų.

"Esame individualūs ir skirtingi, todėl viena spalva tiesiog negali tikti visiems. Vienam žmogui ryški fuksijų spalva atrodo tiesiog nuostabiai, o kitą ji tik užgožia. Todėl visada būtina pasikonsultuoti su meistru, įsiklausyti į jo nuomonę. Patiems verčiau neeksperimentuoti, nebent dažai laikini, lengvai nuplaunami", – atkreipia dėmesį pašnekovė.

Kai jau išsirenkate idealią plaukų spalvą ir ryžtatės pokyčiams, lieka dar vienas klausimas: kaip ryškią spalvą išlaikyti kuo ilgiau? A.Keturakienės teigimu, ryškiai dažant plaukus įprastos priežiūros priemonės nebetiks, reikės įsigyti kitų.

"Plaukų priežiūros priemonės turi tikti dažytiems plaukams, jos negali būti bet kokios. Kitaip spalva greitai nubluks, o plaukai išsausės. Todėl derėtų naudoti ne tik specialų šampūną, bet ir kaukes, serumus, aliejukus, purškiamus kondicionierius, ampules ir kitokias priemones. Dažytiems plaukams reikia daugiau priežiūros, nes dažai juos šiek tiek pažeidžia. Pažeisti plaukai ilgainiui išplonėja, sausėja, ant jų nebesilaiko dažų spalva. Kad taip nenutiktų, plaukais būtina labai rūpintis, – pataria specialistė. – Norint kuo ilgiau išlaikyti ryškią spalvą, gera idėja retkarčiais namuose naudoti ir dažomąsias kaukes. Jos padės nutolinti apsilankymą pas meistrą. Vis dėlto šiomis kaukėmis piktnaudžiauti negalima, nes tai taip pat dažai, tik silpnesni."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką duoda plaukų dažymas ,tai laikina.

Ką duoda plaukų dažymas ,tai laikina. portretas
Nusidažiusi protingesnė nebūsi.

Vika

Vika portretas
Grazi moteris, grazus plaukai - garbanos nuostabios.

Kas laiko blondine protinga?

Kas laiko blondine protinga? portretas
Falšyva blondinė ir tiek.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių