Quantcast

2023 pavasario/vasaros tendencija: individualizmas

  • Teksto dydis:

Pavasarėjant ne vieną apima noras peržiūrėti savo turimą garderobą, papildyti jį gaivesnėmis spalvomis ar įdomesniais raštais, o galbūt iš pagrindų atnaujinti. Ko parduotuvių vitrinose dairytis tiems, kurie pavasarį nori būti stilingi, pataria prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ stilistų komanda.

Individualizuoti drabužiai ir batai

Pasaulinės prekybos lyderiai „Louis Vuitton“, „Prada“, „Levis“, „Nike“, „Puma“ ir kt. jau ne vienus metus dėl vartotojo dėmesio konkuruoja individualizuodami savo sukurtus produktus: puošdami juos pirkėjų pasirinktais tapybos elementais, grafiniais užrašais, pažymėdami inicialais ir pan. Sekdamas pasaulinėmis tendencijomis, šį pavasarį drabužių ir batų individualizavimo paslaugą savo pirkėjams teiks ir prekybos bei laisvalaikio centras „Mega“.

„Pirkėjai diktuoja poreikį išsiskirti, todėl mados kūrėjai ateina jiems į pagalbą ir siūlo įsitraukti į savito stiliaus kūrimo procesą. Tikima, kad individualizuotas daiktas geriau atitinka pirkėjo poreikius ir stiliaus pojūtį, todėl labiau saugomas ir ilgiau tarnauja. Taigi šiemet pavasario kolekcijų pristatymo laikotarpiu, kai pirkėjai ieško, kuo atnaujinti savo drabužių spintą, siūlome jiems pirkinių individualizavimo paslaugą: dekoruoti įsigytus drabužius ir batus išskirtiniais piešiniais, spaudos elementais, grafiniais užrašais, antsiuvais, kniedėmis, ryškiaspalviais ar neoniniais raišteliais“, – sakė prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Metų spalva – sodrus aviečių raudonis

Mada besidomintieji turbūt jau žino, kad 2023 m. spalva paskelbtas sodrus aviečių raudonis (arba „Viva Magenta“). Taigi tokio atspalvio drabužių ar aksesuarų turėtų atsirasti kiekvieno stilingo žmogaus spintoje. Prigesinti šią intensyvią spalvą rekomenduojama pilkais, melsvais, žalsvais ar švelniai rožiniais atspalviais. Pavasario sezoną taip pat bus madinga žaliosios citrinos spalva, kobalto mėlyna, švelni levandų, blyški persikų, medaus, gelsva, pieno balta, visi rožinės spalvos atspalviai ir kt.

Drabužiai žemu juosmeniu

Mados ekspertai konstatuoja: devintą dešimtmetį itin mėgti drabužiai žemu juosmeniu grįžo. Taigi tiems, kurie seka madą, pravartu savo drabužių spintą papildyti džinsais, šortais, sijonais ar kelnėmis žemu juosmeniu. Juos rekomenduojama derinti prie trumpų viršutinės kūno dalies drabužių, apnuoginančių pilvą (angl. crop top). Žemas ir šį sezoną madingiausių suknelių juosmuo.

Dekoruoti džinsiniai drabužiai

Jau ne vien metus mados kūrėjai pristato iš džinsinio audinio pasiūtus drabužius. Taigi nenuostabu, kad ir stilingiausių mados sostinių gatvėmis žingsniuoja skirtingų atspalvių džinsinius drabužius derinantys mados stileivos. Mini ar maxi sijonas? Platėjančios žemę siekiančios kelnės? Oversized tipo marškiniai ar švarkas? Jau žinome, kad viskas gali būti pasiūta iš džinsinio audinio, tačiau šį pavasarį madingiausi ne minimalistiniai, bet gausiai dekoruoti džinsiniai drabužiai.

Didžiulės „Cargo“ stiliaus kišenės

Mados ekspertai atkreipia dėmesį, kad pavasarį bus itin populiarūs drabužiai didžiulėmis „Cargo“ stiliaus kišenėmis. Jas mados kūrėjai tvirtina ne tik prie kelnių, bet ir suknelių, sijonų, šortų. Nors esama pagundos didžiules „Cargo“ stiliaus kišenes naudoti telefonui, raktams, lūpdažiui ar kitoms smulkmenoms susidėti, gražiau drabužiai atrodys, jei šios kišenės liks tuščios. Juolab kad šį pavasarį rūpestis, kur susidėti būtiniausius daiktus, nekamuos – didelės rankinės itin madingos.

Vieni iš madingiausių – perregimi batai

Kad ir kokio modelio batus ar batelius sumanytumėte rinktis, vieni iš madingiausių – perregimi. Mados ekspertai žada, kad perregimi bateliai padės sukurti išskirtinį įvaizdį. Subtilios elegancijos mėgėjoms rekomenduojama avėti aukštakulnius permatomu kulnu, aksominius ar satininius baleto tipo batelius. Toliau mados viršūnėse išlieka ir loaferiai, todėl jei jų dar nėra jūsų spintoje, šis pavasaris – pats laikas juos įsigyti.

Širdelės ir daug progų sublizgėti

Mados ekspertai tvirtina, kad šį pavasarį neteks ieškoti progų sublizgėti: blizgiais žvyneliais, blizgučiais, deimantus primenančiais akmenėliais nusagstyti drabužiais itin madingi. Jais puošiamos ne tik šventėms skirtos suknelės, bet ir kasdieną dėvimi megztukai, marškiniai, džinsai ar laisvalaikio marškinėliai. Jei norite atrodyti subtiliai, blizgiomis detalėmis dekoruotus drabužius rekomenduojama rinktis pastelinių spalvų. Pavasarį madingi bus ir drabužiai su širdelių motyvais ar jų dekoracijomis.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ pirkėjai savo pirkinius gali patikėti nemokamai dekoruoti profesionalams iki balandžio 12 d. centrinėje „Megos“ aikštėje įsikūrusioje dizainerių erdvėje. Čia dekoruoti ir individualizuoti naujų kolekcijų pirkinius galės pirkėjai, vienu apsipirkimu „Megoje“ išleidę 50 Eur ar didesnę sumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sasitie hui

sasitie hui portretas
aš taip pagalvoju, kiek reikia sportiškai pasiruošus būti, kad taip laužyti pėdas ir dar sugebėti nueiti kažkur

Patyręs.

Patyręs. portretas
Vilniaus "puošmena" - Rožytė (iš Elektrėnų) pasimirė. Tai dabar - konkursas vakansijai užimti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių