Quantcast

Gargžduose – jaunimo piketas dėl nugriauto „skatepark‘o“

Gargždų jaunuoliai susivienijo, kad garsiai išsakytų savo nuomonę apie netesėtus politikų pažadus išsaugoti ektremalaus sporto aikštelę.  Beveik septynerius metus veikusi riedlentininkų, riedutininkų ir BMX dviratininkų pamėgta aikštelė nuo žemės paviršiaus buvo nušluota prasidėjus stadiono rekonstrukcijai prie Gargždų „Minijos“ vidurinės mokyklos.

Nors jaunuoliams ir buvo žadėta, kad po stadiono rekonstrukcijos aikštelė išliks, galbūt net bus atnaujinta ir papildyta nauja ekstremalaus sporto treniruotėms reikalinga įranga, šie pažadai liko netesėti.  Kovo pabaigoje neformali  jaunimo grupė „Riedlentininkai“ gavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero Vaclovo Dačkausko raštą, kuriame teigiama, jog „tvirtinant 2012 metų Savivaldybės biudžetą numatyti lėšas riedutininkų aikštelės įrengimui galimybės nebuvo.“

Norėdami apginti savo poreikius, jaunuoliai nusprendė surengti pilietinę akciją-piketą „Grąžinkite Gargždams „skatepark‘ą“. Buvo planuojama, kad aikštėje prie Savivaldybės (Klaipėdos g.2), penktadienį 11 val. susirinks apie 200 jaunuolių.

Trečiadienį popiet Klaipėdos rajono savivaldybės valdininkai jaunimui neišdavė oficialaus leidimo piketui, paaiškinę, neva pagal Susirinkimų įstatymą jaunuoliai prašymą dėl piketo įteikė viena diena per vėlai. Piketo organizatoriams buvo pasiūlyta rinktis kitą datą – balandžio 13-ąją. Galimybe piketuoti tądien jaunuoliai pasinaudos, jei pirmoji pilietinė akcija neduotų jokių rezultatų.

Jaunuoliai nusprendė neatšaukti savo planų piketuoti balandžio 6-ąją. Jie pasinaudos įstatymo taip pat numatyta galimybe, kuri leidžia apie rengiamą piketą iki 9 žmonių Savivaldybei nepranešti.  Tokiam piketui taip pat nebūtinas ir leidimas. Jaunuoliai ketina grupelėmis po devynis išsiskirstyti susijuosdami juostelėmis, prisikabindami skirtingų spalvų numerius, pasirišdami raiščius.

Savo kvietime į pilietinę akciją gargždiškiai rašo: „Jie mums žadėjo. Ne vieną kartą žadėjo. Aukščiausi rajono valdžios pareigūnai, architektai, projekto vykdytojai. Ir jie pasielgė kaip tikri POLITIKAI. Pažadus užmiršo. O į mūsų prašymus, reikalavimus, daugiau nei šimto parašų, palaikančių mūsų norą turėti “skateparką”, įteikimą reagavo abejingai – tyla. Bet mes irgi esame bendruomenė. Esame gargždiškiai. Mes ir mūsų tėvai, seneliai, draugai moka mokesčius į rajono biudžetą ir supranta, kad jaunimo užimtumas – beveik 300 jaunuolių laisvalaikis „skateparke“ - yra svarbu. Tačiau POLITIKAI taip nemano. Bet mes irgi esame bendruomenės dalis.  Ir mes galime garsiai pasakyti: „Grąžinkite Gargždams „skateparką“.  Parodykime POLITIKAMS, kad šių dienų jauni žmonės siekia ir sieks, kad sprendimai būtų priimami pagrįstai, o pažadų būtų laikomasi.“

Gargžduose pirmoji Klaipėdos rajone riedlentininkų ir riedutininkų aikštelė buvo oficialiai atidaryta 2005-ųjų rugsėjį.  „Minijos“ vidurinės mokyklos sporto aikštyne krepšinio aikštelės dydžio plote buvo pastatytos pirmosios trys ekstremaliam sportui skirtos konstrukcijos: dėžė, dėžių sistema bei piramidė.

Projektui įgyvendinti buvo skirta 50 tūkst. litų iš Klaipėdos rajono prevencinės nusikalstamumo programos lėšų.


Šiame straipsnyje: Gargždairiedutininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių