Quantcast

Apžvalga: „Barcelona” - „Real Madrid”

Pirmadienį Ispanijos futbolo pasaulyje šventė - „Camp Nou” stadione 22:00 Lietuvos laiku prasidės „El Clasico” mačas, kuriame susikauss du nesutaikomi priešai - „Barcelona” ir Madrido „Real”.

Šis „El Clasico” susitikimas bus jau 161-asis. Prieš tai vykusiose dvikovose „Barca” iškovojo 62 pergales, o „Real” 68. Lygiosiomis šių amžinų priešų susitikimai baigėsi 30 kartų.

Šis mačas nėra tik paprastas susitikimas tarp „Barca” ir „Real” ekipų. Skirtingose barikadų pusėse žais ir tarpusavyje varžysis du geriausi planetos futbolininkai - Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo bei vieni geriausių pasaulio trenerių Josepas Guardiola ir Jose Mourinho.

„Barcelona” - „Real Madrid”
Teisėjas: Eduardo Iturralde Gonzalez
Stadionas: „Camp Nou”
Lyga: „La Liga”
Data: 2010/11/29
Laikas: 22:00

„Barcelona”

Šių rungtynių šeimininkai yra laikomi mačo favoritai, kadangi jie žaidžia namuose ir juose labai retai praranda taškus. Katalonų komandai yra prognozuojama pergalė ir pakilimas į pirmąją vietą po 13-ojo turo.

Šiuo metu „Barca” po 12-ojo Ispanijos pirmenybių turo savo sąskaitoje turi 31 tašką ir užima antrąją vietą turnyrinėje lentelėje. Šalies čempionų titulą ginanti ekipa turi iškovojusi 10 pergalių, kartą patyrę pralaimėjimą bei vieną sykį sužaidę lygiosiomis.

Katalonų futbolininkai „El Clasico” susitikime galės žaisti beveik pačios stipriausios sudėties, mat beveik nei vienas pagrindinės komandos žaidėjas nėra suspenduotas ar traumuotas.

Vis tik verta paminėti, kad „Barcelona” strategas Josepas Guardiola negalės pasinaudoti jaunojo puolėjo Jeffreno Suarezo paslaugomis bei gynėjo Gabrielio Milito paslaugomis, tačiau jų netektis nėra didelis galvos skausmas treneriui.

„Real Madrid”

„Karališkasis” klubas be jokios abejonės į Barseloną atvyksta kovoti dėl pergalės. Jose Maurinho auklėtiniai yra labai motyvuoti kautis dėl pergalės, mat jeigu jie laimėtų, nuo „Barca” ekipos atitrūktų keturiais taškais.

Savo kišenėje „Los Blancos” po 12 turų turi 32 taškus. Madrido miesto ekipa yra iškovojusi 10 pergalių ir du kartus sužaidę lygiosiomis. Mourinho vedama komanda šį sezoną dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo visuose turnyruose.

Svečiai šiose rungtynėse bus priversti verstis be traumuotųjų saugų Kaka ir Fernando Gago bei po traumos nesenai atsigavusio gynėjo Ezequielio Garay, kuris dar tik nesenai pradėjo treniruotis.

Guardiola vs. Mourinho

Pasaulio sporto žiniasklaidoje prieš „El Clasico” rungtynes yra svarstoma ir netgi balsuojama kuris iš šių trenerių yra geresnis. Ko gero niekas geriau į šį klausimą atsakyti negali kaip tik jų mikrodvikova Barselonoje.

Guardiola prieš šias rungtynes kalbėjo, kad tai nebus jo dvikova su Mourinho, tačiau visi supranta, kad taip kalbama yra gerbiant varžovą. Pepas neabejojamai nori atsikeršyti 'Mou' už pralaimėjimą praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos pusfinalyje.

Tuo tarpu Mourinho dienraščiui Marca buvo teigęs, kad jis Guardiola laiko pačiu geriausiu planetos futbolo specialistu. Jose kalbėjo, kad jų susitikimas bus ypatingas reginys.

Messi vs. Ronaldo

Spauda taip pat pro pirštus nepraleidžia ir dviejų neabejotinai geriausių pasaulio futbolininkų akistatos. Messi ir Ronaldo šiuo metu demonstruoja puikų žaidimą, todėl „Camp Nou” stadione susirinkusių fanų laukia įspūdingas futbolo spektaklis.

Messi „La Liga” pirmenybėse yra pelnęs 13 įvarčių, o tuo tarpu Cristiano 15. Abu žaidėjai tiesiogiai varžosi dėl rezultatyviausio lygos futbolininko titulo, mat artimiausi jų persekiotojai gan daug atsilieka.

Tiek Leo, tiek 'CR7' nesureikšmina tarpusavio mikrodvikovos, bet abu jie nori pasirodyti kaip tik galima geriau ir be jokios abejonės trokšta įmušti įvartį „El Clasico” rungtynėse.


Paskutiniai penki „Barcelona” rezultatai:

„Panathinaikos” 0 - 3 „Barcelona”
„Almeria” 0 - 8 „Barcelona”
„Barcelona” 3 - 1 „Villarreal”
„Barcelona” 5 - 1 „Ceuta”
„Getafe” 1- 3 „Barcelona”

Paskutiniai penki „Real Madrid” rezultatai:

„Ajax” 0 - 4 „Real Madrid”
„Real Madrid” 5 - 1 „Athletic Bilbao”
„Sporting Gijon” 0 - 1 „Real Madrid”
„Real Madrid” 5 - 1 „Real Murcia”
„Real Madrid ”2 - 0 „Atletico Madrid”

Paskutiniai penki „El Clasico” rezultatai:

„Real Madrid” 0 - 2 „Barcelona”
„Barcelona” 1 - 0 „Real Madrid”
„Real Madrid” 2 - 6 „Barcelona”
„Barcelona” 2 - 0 „Real Madrid”
„Real Madrid” 4 - 1 „Barcelona”

Prognozuojama startinė „Barcelona” sudėtis: (4-3-3) Valdes - Abidal, Puyol, Pique, Alves - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Prognozuojama startinė „Real Madrid” sudėtis: (4-2-3-1) Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Alonso, Khedira, - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Higuain.


Šiame straipsnyje: fc barcelonaReal

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių