Quantcast

V.Vasiliauskas patvirtintas naujuoju Lietuvos banko vadovu (papildyta 12.25 val.)

Seimas patvirtino Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirinktą kandidatą į Lietuvos banko vadovus Vitą Vasiliauską.

Už tai ketvirtadienį slaptai balsavo 89 Seimo nariai, prieš buvo tik 16, susilaikė 8 parlamentarai.

Seimo nutarime dėl V.Vasiliausko skyrimo Lietuvis banko valdybos pirmininku numatyta, kad jis įsigalioja nuo šių metų balandžio 16 dienos.

Ketvirtadienį diskusijos metu parlamente neatsirado tokių, kurie kritikuotų Prezidentės pasirinktą kandidatą į vyriausiojo Lietuvos bankininko postą.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas pranešė, kad komitetas vienbalsiai pasisakė už V.Vasiliausko kandidatūrą. „Su juo aptartos komercinių bankų priežiūros, Lietuvos banko reorganizavimo, biudžeto formavimo bei kiti aktualūs su valstybės finansais susiję klausimai. Gavome išsamius ir labai aiškius atsakymus, todėl komitetas šiam Prezidentės pasirinkimui neabejodamas pritarė“, - kalbėjo K.Glaveckas.

Konservatorius Vitas Matuzas džiaugėsi, kad „tokios kvalifikacijos žmogus grįžta į valstybinį sektorių iš privataus“.

Opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis pavadino V.Vasiliauską „konstruktyviu ir tinkamu“.

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė reiškė viltį, kad naujasis Lietuvos banko vadovas „labiau kontroliuos komercinius bankus, ypač jų imamus mokesčius iš savo klientų“. „Tai stiprus žmogus, todėl tikimės, kad jam pavyks pasiekti, kad Lietuva įsivestų eurą, nes ligšioliniam banko vadovui tai, deja, nepavyko“, - pastebėjo Seimo narė.

Premjeras Andrius Kubilius ir opozicijos vienas lyderių, socialdemokratas Algirdas Butkevičius jau anksčiau labai palankiai atsiliepė apie kandidatą, vadino jį tinkamu, todėl pranešė, kad balsuos už V.Vasiliausko paskyrimą Lietuvos banko vadovu.

Pasibaigus balsavimui naujasis Lietuvos banko valdybos pirmininkas žurnalistams sakė, kad "bankų priežiūra natūraliai keisis, nes bankai, kokie buvo iki krizės, tikrai negalės būti".

"Esu priežiūros konsolidavimo šalininkas. Manau, su Seimo pagalba ta mintis taps kūnu, kad visa finansų rinka būtų prižiūrima iš vienų rankų", - sakė jis, Lietuvoa banką įvardydamas ta vienintele priežiūros institucija. "Be abejo, vyks ir bendradarbiavimas su užsienio priežiūros institucijomis", - pridūrė V.Vasiliauskas.

37 metų V.Vasiliauskas turi teisininko išsilavinimą, baigė Vilniaus universiteto teisės fakultetą, vėliau tapęs socialiniu mokslų daktaru. Jis dirbo Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, Finansų ministerijoje, buvo finansų viceministras, kai ministerijai vadovavo D.Grybauskaitė.

Be to, V.Vasiliauskas 2009 metų pavasarį vadovavo D.Grybauskaitės prezidento rinkimų štabui.

Gruodžio pabaigoje Seimas dabartinio Lietuvos banko valdybos pirmininko Reinoldijaus Šarkino kadenciją pratęsė iki šių metų balandžio 15 dienos.

Valstybės vadovė savo dekrete pasiūlė laikinai pavesti R.Šarkinui toliau eiti pareigas, kol bus rastas naujas pirmininkas, tačiau nenurodė datos. Balandžio 15-osios terminas pasiūlytas Seime.

R.Šarkinas Lietuvos banko valdybai vadovauja nuo 1996 metų.

Kandidato į Lietuvos banko vadovus Prezidentė ieškojo kelis mėnesius. D.Grybauskaitė tvirtino, kad pasirinko V.Vasiliauską iš kelių kandidatų ir neigė, jog tai yra padėka už vadovavimą jos rinkimų štabui prieš dvejus metus.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkeriems metams skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

1996

1996 portretas
R.Šarkinas Lietuvos banko valdybai vadovauja nuo 1996 metų.Tai bent gerai i bezdejas kresla buvo :DDD

Luka

Luka portretas
Nu bet ir nusipenėjęs...

balalaikininku pasiekimai

balalaikininku pasiekimai portretas
kodel sakykim baltarusis ar kas kitas ne is ES salies yra geresnis uz tave, nors dirba visiskai ta pati ka pats ir nei kiek ne geriau. Juk visi zinom,kad baltarusams moka praktiskai ta pati ka ir vietiniams, buvo atveju kai mokedavo ka tik pradejusiems dirbti 5 eurais i diena maziau,bet..... per menesi tai sudarytu tik 150 euru skirtuma. Darbdavys tikrai del tokios sumos ,nesisudins su imigracine tarnyba,leidimu rupinimusi jiems gyventi ir dirbti Lietuvoje ir pan. Taigi logiskai galvojant pagrindinis biznis yra kazkur kitur. Todel galima speti,kad kai pats grizes is reiso rasai prasyma nemokamoms atostogoms (nes tave lengva patikrinti), tai asmenys is treciuju saliu tikriausiai ir toliau ''sekmingai vaziuoja buhalteriniuose popieriuose ir jiems ismokami 100 proc. dienpinigiai''. Stai jei taip yra is tikruju,tai tuomet kiekvienas priimtas i darba baltarusas per menesi imonei sutaupo 200ltX 30 dienu=6000lt. Tokia suma butu sumazinamas imones apmokestinamas pelnas ir ta suma laisvu pinigu jau liktu 'juodojoje buhalterijoje'. stai del tokios sumos jau darbdavys pasistengs,kad geriau dirbtu baltarusas nei tu. Ir kuo daugiau tokiu zmoniu is treciuju saliu is tiek kartu daugink ir ta suma. Stai cia ko gero ir bus pagrindine priezastis,kodel pats esi nereikalingas,o toks geidziamas asmuo yra is treciosios salies,kur nieko neimanoma patikrinti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių