Quantcast

VP dešimtukas toliau byra: M.Marcinkevičius traukiasi iš „Akropolio“

Vadinamojo VP dešimtuko narys verslininkas Mindaugas Marcinkevičius traukiasi iš Lietuvos prekybos ir pramogų centrus valdančios įmonės "Akropolis Group" direktoriaus, valdybos pirmininko ir valdybos nario pareigų.

"Esame dėkingi M.Marcinkevičiui už jo indėlį vystant "Akropolio" prekybos centrus", -"Akropolis Group" pranešime sakė "Vilniaus prekybos" direktorė Diana Dominienė.

Išsamiau apie buvusio vadovo pasitraukimo priežastis įmonė nepraneša.

Įmonės valdyba laikinai eiti direktoriaus pareigas nuo trečiadienio paskyrė įmonės finansų direktorių Aurimą Namajušką.

Kitas VP dešimtuko narys, bankininkas Darius Nedzinskas birželį taip pat pasitraukė iš "Vilniaus prekybos" ir "VP grupės" akcininkų. Balandį nekilnojamojo turto projektus, mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus valdančios įmonės "VP grupės" valdyboje neliko Juliaus Numavičiaus.

Pasak žiniasklaidos, po skyrybų su VP dešimtuku į Airiją emigravo ir verslininkas Žilvinas Marcinkevičius.

Registrų centro birželio mėnesio duomenimis, "VP grupės" valdyboje dirbo jos pirmininkas Nerijus Numavičius, Ignas Staškevičius, Ž.Marcinkevičius, M.Marcinkevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius ir Vladas Numavičius.
Kontrolinį 51 proc. "Akropolis Group" akcijų paketą valdo Maltos "Relvit", tuo tarpu likusias pastarosios įmonės akcijas - Nyderlandų bendrovė, o visas "Geležinio vilko projekto" akcijas valdo Nyderlandų "Akropolis Real Estate".

"Akropolio" grupės tinklapis nurodo, kad šiuo metu grupei priklauso prekybos ir pramogų centrai "Akropolis" Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose bei žemės sklypai Vilniuje, Kaune, Latvijos sostinėje Rygoje, Estijos mieste Narvoje ir Bulgarijos sostinėje Sofijoje.

"VP grupė" yra kontroliuojanti bendrovė, kuri tiesiogiai arba per antrines bendroves valdo kitas grupės įmones - "Vilniaus prekybą", buvusią "Leo LT" akcininkę "NDX energiją" ir kitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių