Quantcast

Vilniaus apskrities įmonės ''vokeliuose'' išmokėjo 0,7 mln. litų

Įvairios Vilniaus apskrities įmonės darbuotojams išmokėjo beveik 0,7 mln. litų į apskaitą neįtraukto darbo užmokesčio. Atlyginimai "vokeliuose" rasti įvairias verslo rūšis vykdančiose bendrovėse, pirmadienį pranešė Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Mokesčių inspekcijos specialistai, birželio pradžioje apsilankę Vilniuje įsikūrusioje krovinių gabenimo vietos ir tarptautiniais maršrutais įmonėje, nustatė, kad nelegalus atlyginimas darbuotojams buvo pervedamas iš asmeninės įmonės vadovo sąskaitos.

Nelegalūs atlyginimai mokėti įmonės vairuotojams. Nors darbo sutartyje buvo numatytas apie 1000 litų siekiantis atlygis už darbą, bet žodžiu sutarta už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą iš karto po reiso papildomai mokėti po 0,30 lito. Per mėnesį susidarydavo neoficialiai išmokamų 2000-3000 litų suma.

"Neretai nesąžiningi įmonių vadovai ieško vis įvairesnių neoficialaus atlyginimo mokėjimo būdų", - teigia Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas.

Kaip pavyzdį jis nurodė reklamos paslaugas teikiančioje įmonėje nustatytus pažeidimus. Be nustatyto apie 900 litų siekiančio atlyginimo, įmonė dengė automobilių nuomos ir kuro sąnaudas, mokėjo priedus už darbą kelionėje, lauko sąlygomis ir pan.

Šios išmokos gyventojų pajamų mokesčiu neapmokestinamos. Per patikrinimą nustatyta, kad tokie priedai nepagrįstai mokėti direktoriui ir buhalterei, kurie tikrai tokių darbų nedirbo.

Anot inspektorių, viešojo maitinimo sektorius lieka vienu rizikingiausių pajamų slėpimo ir atlyginimo vokeliuose mokėjimo požiūriu.

Viename Vilniaus lietuviško maisto restorane rastas maišas su praėjusios dienos pajamomis, iš kurių išmokėtas neapskaitytas darbo užmokestis – iš viso apie 4000 litų.

Pasak VMI, "vokelių" randama įvairias veiklos rūšis vykdančiose įmonėse: visuomeninio maitinimo ir pramogų, statybos, transporto bei internetinių paslaugų. Įmonės įvairaus dydžio, jose dirba nuo 10 iki 30 darbuotojų.



Šiame straipsnyje: Vokeliaiinspekcijamokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių