Quantcast

Vežėjai skaičiuoja, kad brangstantis dyzelinas paslaugų kainas pakels kovą

Seimui ypatingos skubos tvarka pritarus Akcizų įstatymo pataisoms, kurioms įsigaliojus dyzelinas nuo sausio brangs apie 12 ct už litrą, pervežimų rinkos įmonės su nerimu laukia artėjančio kainų pakilimo.

Pasak transportavimo paslaugas teikiančios bendrovės „Axis Transport“ plėtros vadovo Tomo Degučio, paslaugos turėtų brangti nuo kitų metų kovo, o netrukus tai atsilieps ir kitų paslaugų bei produktų kainoms.

„Degalų kainų pokyčiai stipriai įtakoja pervežimų verslą, nes kuras sudaro didelę dalį transporto paslaugas teikiančių įmonių sąnaudų. Daugiau nei dešimties centų už litrą pokytis turės didelę įtaką nustatant vežėjų paslaugų įkainius“, - sako bendrovės atstovas.

Jo teigimu, nors patys vežėjai sausį paslaugų stipriai dar nebrangins, nes tuo periodu rinkoje jaučiamas sezoninis sąstingis, sulig artėjančiu kalendoriniu pavasariu pajusime ir kainų didėjimą.

„Praktika rodo, jog pervežimo paslaugų rinkoje kainos nepadidėja iš karto, kai tik pakyla kuro kainos. Tam įtakos turės ir metų pradžia, kuri ir taip yra gana sudėtingas laikotarpis rinkoje, nes užsakymų yra gerokai mažiau“, - sako T. Degutis.

Vis dėlto, „Axis Transport“ atstovo teigimu, šie pokyčiai netruks paveikti ir kitų produktų ir paslaugų, kurias stipriai įtakoja kuro pabrangimas, kainų.

„Svarbiausia, kad brangstantys degalai lemia kitų kainų didėjimą, todėl jau nuo metų pradžios tai pajaus ir eilinis vartotojas. Be to, gali sumažėti bendras eksporto srautas, nes priversti kelti kainas mūsų gamintojai sunkiau konkuruos Europos Sąjungos rinkoje“, - sako „Axis Transport“ atstovas.


Šiame straipsnyje: dyzelinasvežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių