Quantcast

Varšuva ir Vilnius – vieni pigiausių Europos didmiesčių

Švedų tyrimų kompanijos „Pricerunner“ atlikto tyrimo duomenimis, Varšuva – pigiausias iš Europos didmiesčių. Vinius šiame reitinge – trečias.

Pasaulyje pigesnis nei Varšuvoje pragyvenimo lygis tik Bombėjuje (Indija) ir Bankoke (Tailandas), švedų įmonės tyrimo rezultatus paskelbė Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“.

Įmonė „Pricerunner“ palygino 25 skirtingų produktų kainas 32-uoje Europos ir pasaulio didmiesčiuose. Patikrinta, kiek kiekviename mieste kainuoja litras benzino, kava išsinešimui, visuomeninio transporto bilietas, blakstienų tušas, elektroniniai prietaisai, pienas, higienos priemonės, mobilus telefonai ir t.t.

Šiek tiek brangiau nei Varšuvoje gyventi yra Čekijos sostinėje Prahoje. Toliau eilės tvarka rikiuojasi Budapeštas, Vilnius, Briuselis, Maskva, Londonas, Lisabona, Berlynas ir Madridas. Nors tarp Europos didmiesčių Vilnius pagal pigumą trečias, į pigiausių pasaulio miestų dešimtuką Lietuvos sostinė nepateko.

Į brangiausių Europos miestų penketuką patenka visų Skandinavijos valstybių ir Islandijos sostinės: Oslas, Stokholmas, Kopenhaga, Reikjavikas ir Helsinkis.


Šiame straipsnyje: reitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar ne emigravęs

Dar ne emigravęs portretas
Pamiršot tik vieną, Vilnius jau tapo atskira valstybe o Lietuva ubagynu.

žinovas

žinovas portretas
Kiek žinau didmiestis tai , kai jame yra daugiau nei VIENAS MILIJONAS gyventojų... Tai koks čia didmiestis ? Čia yra kaip įmonėse, kuo mažesnis viršininkas, tuo jis didesnis jaučiasi... AR NE TAIP LIETUVOS PLĖŠIKE ?

zinantis

zinantis portretas
prajuokino matyt zurnaliuga toliau lietuvos nosies nera kyses arba paaiskink kaip Londono centre 3x kokybiskesni rubai kainuoja 3x pigiau nei lietuvoje tas pats ir stokholme ir kituose miestuose mano manymu brangiausias tai oslas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių