Quantcast

Valstybė neprisiims atsakomybės už „flyLAL"

Susisiekimo ministerija, apsvarsčiusi „flyLAL - Lithuanian Airlines" pasiūlymą valstybei už 1 litą nupirkti 51 proc. bendrovės akcijų, nusprendė neprisiimti atsakomybės už susiklosčiusią sunkią privačios skrydžių bendrovės būklę. Po tokio sprendimo „flyLAL" paskelbė mažinanti skrydžių apimtis. 

Įvertinusi susiklosčiusią padėtį, susisiekimo ministerija konstatuoja, kad bendrovės „flyLAL - Lithuanian Airlines" finansinė būklė per praėjusius metus itin pablogėjo. Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio teigimu, su prašymu suteikti valstybės pagalbą bendrovė privalėjo kreiptis į ministeriją bent prieš keletą mėnesių. Tokios išvados priėjo ministro sudaryta darbo grupė, vadovaujama viceministro Arūno Štaro.

Be to, norint pagrįstai įvertinti pateiktą „flyLAL - Lithuanian Airlines" pasiūlymą, tikrąją bendrovės finansinę padėtį ir jos parengtą reorganizavimo planą, būtina kur kas gilesnė analizė, kuriai atlikti prireiktų ne vieno mėnesio.

Susisiekimo ministerijos sudarytai darbo grupei paskelbus savo sprendimą nepalaikyti „flyLAL" pasiūlyto tolesnės veiklos plano, bendrovė mažina skrydžių apimtis ir svarsto kitus tolesnės veiklos scenarijus.

Atsižvelgus į sumažėjusius keleivių srautus, koreguojamas žiemos skrydžių tvarkaraštis.

Nuo sausio 6 dienos lėktuvai nebeskraidys į Stambulą ir bus sumažintas savaitinis skrydžių skaičius į Frankfurtą - čia „flyLAL" skris pirmadieniais, trečiadieniai, penktadieniais ir sekmadieniais. Nuo sausio 7 d. atšaukiami skrydžiai į Paryžių. Nuo sausio 8 d. į Milaną bus skraidoma tik šeštadieniais. Nuo sausio 12 d. nebus skraidoma į Romą.

Skrydžių grafikas į Budapeštą, Madridą, Londoną, Amsterdamą, Kijevą ir Maskvą lieka nepakitę.

„Mes gerbiame ministerijos sprendimą ir suprantame, kad jį priimti nebuvo lengva. Gavę atsakymą iš valstybės pusės, imamės kitų priemonių susidariusiai padėčiai išspręsti - pirmiausiai mažiname skrydžių skaičių. Yra svarstomi ir kiti galimi sprendimai dėl įmonės veiklos, apie juos pranešime", - teigė „flyLAL" generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Penktadienį „flyLAL" Susisiekimo ministerijos sudarytai darbo grupei pateikė veiksmų planą, pagal kurį, valstybei dalyvaujant įmonės veikloje, „flyLAL" būtų galėjusi atsiskaityti su kreditoriais ir pradėti dirbti pelningai nuo 2010 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių