Quantcast

V. Mazuronis: jeigu taip ir toliau, renovacija pajudės kaip reikiant

Iki kovo 5 dienos jau 370 daugiabučių gyventojai buvo išreiškę norą modernizuoti savo namus pagal naująjį renovacijos modelį. Tokius duomenis Aplinkos ministerijai pateikė 40 šalies savivaldybių atstovai.

„Turiu prisipažinti, kad rezultatai maloniai nustebino. Jeigu ir toliau bus toks tempas, daugiabučių renovacija Lietuvoje pagaliau pajudės taip, kaip mes visi seniai laukiame, norime ir tikimės“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Jis pabrėžia, kad minėtų namų gyventojai sutikimus išreiškė patys, laisva valia, niekieno neverčiami ir neraginami. Tikimasi, kad artimiausiu metu tokių norinčių ir sutinkančių skaičius dar labiau išaugs.

„Žmonės supranta, kad senų daugiabučių atnaujinimas visų pirma naudingas ir reikalingas jiems patiems. Jie suvokia, kad renovacija – geriausias ir greičiausias būdas pagaliau sumažinti sąskaitas už šildymą“, – teigia ministras V. Mazuronis.

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė pabrėžia, kad prie renovacijos procesų spartinimo daug prisideda ir savivaldybės. „Jų vadovai išties geranoriški, noriai ir aktyviai bendradarbiauja. Mes tuo labai džiaugiamės ir savo ruožtu padedame savivaldai visomis turimomis priemonėmis“, – tvirtina D. Matonienė. Jos žiniomis, bene aktyviausios kol kas – Kauno, Panevėžio, Šiaulių rajono, Šakių ir Marijampolės savivaldybės.

Viceministrės Matonienės teigimu, šį penktadienį Aplinkos ministerija ir Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra planuoja su savivaldybėmis pasirašyti bendradarbiavimo ir partnerystės sutartis. Pagal jas savivaldybės organizuos konkursus dėl investicijų planų pirkimo.

„Tai reiškia, kad gyventojams investicijų planai nekainuos nė cento. Tokiu būdu mes norime padėti tiems, kurie jau apsisprendė – ir, žinoma, paskatinti tuos, kurie vis dar dvejoja“, – sako viceministrė D. Matonienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
atsimenu kai dar vandens skaitikliu nebuvo..... Mokejom kelis rublius..... Sako: - statykit skaitiklius - tai maziau moketi reikes.... Kuom baigesi zinot? Padidintais tarifais uz kuba kadangi visi galejo taupyti..... Mazai vandens - mazas pelnas...... ============================================= siuo atveju: -kodel pirmiausia nesutvarkomos trasos?

JOOOOO

JOOOOO portretas
Visa tai kol kas plepalai. Jeigu pvz Kaune po 3-4 menesiu nepamatysime pastolių prie kokių 25-30 namų, galite renovacijai užsakyti gedulingą maršą. Nes paskui prasidės rudenėlis, o su juo ir darbų kokybė suprastės ir gyventojams nepatogumų padaugės, nes reiks ruoštis šildymo sezonui. Mazuroni, baig malti liežuviu ir maskatuoti rankomis, kaip mokinukas neišmokęs pamokos.

GB

GB portretas
O kam tvarkyti trasas ? Nusiperka "Kauno energija" tiek šilumos, kad užtektų ir nuostoliams trasose, visvien už viską gyventojai per tarifą sumoka.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių