Quantcast

Užkrėstus makaronus platinusiai bendrovei – 2400 litų bauda

Už Maisto įstatymo pažeidimą bendrovei „Rivona" skirta 2400 litų bauda.

Tokį nutarimą priėmė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, išnagrinėjusi bylą pagal Kėdainių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto įstatymo pažeidimo protokolą.

Taip pat buvo nagrinėjama kartu su protokolu pateikta medžiaga dėl bendrovės "Rivona" pavojingų maisto produktų – makaronų "Davinci" – pateikimo į rinką.

Pagal gautą vartotojo skundą Kėdainių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko patikrinimą „Rivonos" didmeninės prekybos sandėlyje ir nustatė, kad makaronai kaspinėliai bei makaronai ratukai "Davinci", fasuoti po 0,454 kg yra nesaugūs – užkrėsti kenkėjais ir neatitinka produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų reikalavimų.

Bendrovei nurodyta uždrausti nesaugaus produkto pateikimą į rinką, platintojas taip pat buvo įpareigotas sunaikinti nesaugų produktą bei pašalinti jį iš rinkos.

"Rivona", taikydama įmonės savikontrolės sistemoje numatytas priemones, savanoriškai sustabdė sandėlyje buvusios dalies makaronų "Davinci" pardavimą viso – 3992 kg, tačiau kita dalis Italijoje pagamintų makaronų jau buvo pateikta prekybos tinklui "Norfos mažmena".

Nesaugius makaronus išplatinusi bendrovė "Rivona" elektroniniais pranešimais parduotuvių tinklą „Norfos mažmena" įspėjo nutraukti prekybą šiais produktais ir jų likučius grąžinti platintojui utilizuoti.

Platintojo pateiktais duomenimis iš mažmeninės prekybos įmonių buvo susigrąžinti 523 vienetai fasuotų po 454 gramus makaronų kaspinėlių ir 927 vienetai makaronų ratukų. Vis dėlto 503 kilogramai nesaugių "Davinci" makaronų jau buvo parduota.

Produktų saugos įstatymo 23 straipsnio 1 dalis nustato, kad gamintojui, platintojui, pateikusiems į rinką pavojingų gaminių, skiriama nuo 500 iki 5000 litų bauda. Nustatydama baudos dydį Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba atsižvelgė į tai, kad „Rivona" Maisto įstatymą pažeidė pirmą kartą, bendrovė geranoriškai bendradarbiavo ir teikė maisto kontrolės institucijai tyrimui reikalingą informaciją.


Šiame straipsnyje: Rivonamakaronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

silke

silke portretas
butu bauda 24 000 tada gal pajustu ir padarytu isvadas, o dabar...

666

666 portretas
maksima kazkaip labai greit suzino jei pas juos turi atvaziuot patikrint

nesuprantu

nesuprantu portretas
Tai makaronai toje Rivonoje užkrėst,tai žiūrėk šiandien jau pranešimas ,kad nuodingą pomidorų padažą iš kiniečių atsivežė.Bardakas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių