Quantcast

TEO pajamos per pirmąjį pusmetį sudarė 408,9 mln. litų

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos TEO LT, AB įmonių grupės 2009 metų pirmojo pusmečio pajamos buvo 408,9 mln. litų. Tuo pačiu 2008 metų laikotarpiu jos siekė 412 mln. litų. 

2009 metų šešių mėnesių bendrovės EBITDA sudarė 190 mln. litų ir, palyginti su 2008 metų sausio-birželio EBITDA, padidėjo 1,7 procento. Grynasis laikotarpio pelnas sudarė 91,9 mln. litų ir, palyginti su 2008-ųjų pirmojo pusmečio pelnu, padidėjo 2,9 procento. 

„Šalies ekonomikoje tebevyraujant netikrumo atmosferai, TEO finansiniai rezultatai ir toliau yra labai geri. Neįskaičiavus pajamų iš vienkartinių projektų, pirmojo 2009-ųjų pusmečio pajamos išliko tokios pat, kaip ir tuo pačiu 2008 metų laikotarpiu. Bendrovėje įdiegtos papildomos kontrolės priemonės leido išlaikyti žemą sąnaudų lygį“, - komentuodamas veiklos rezultatus teigė TEO generalinis direktorius Arūnas Šikšta. 

„Diegiamos naujos šviesolaidinio tinklo technologijos bendrovei padeda išlaikyti esamus ir pritraukti naujus klientus. TEO taip pat gerina savo teikiamų paslaugų kokybę, tad esame tikri puikiomis bendrovės ateities perspektyvomis“, - sakė A.Šikšta. 

TEO toliau didino pajamų iš interneto ir duomenų perdavimo paslaugų dalį - bendrose pajamose ji sudarė 34,3 procento. Balso telefonijos paslaugų dalis bendrose pajamose per 2009 metų pirmąjį pusmetį toliau mažėjo ir sudarė 56,9 procento. Pajamos iš televizijos paslaugų siekė 3,1 proc., iš IT paslaugų - 2,6 proc., o iš kitų paslaugų teikimo - 3,1 procento. 

Per 2009 metų sausį-birželį bendras plačiajuosčio interneto prieigos vartotojų skaičius padidėjo 5,7 tūkst. iki 303,8 tūkstančio. Birželio pabaigoje bendras pagrindinių telefono linijų skaičius siekė 742,6 tūkstančio. Televizijos paslaugos „Interaktyvioji GALA“ (IPTV) klientų skaičius per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo 7,6 tūkst. ir laikotarpio pabaigoje sudarė 47,9 tūkstančio. Paslaugos „Skaitmeninė GALA“ (DVB-T) klientų skaičius per sausį-birželį padidėjo 11,5 tūkst. iki 37,9 tūkstančio. 

Per 2009 metų pirmąjį pusmetį ilgalaikėms investicijoms buvo skirti 52,5 mln. litų. Daugiausia investuota į bendrovės tinklo plėtrą - 46,9 mln. litų. 

Gegužę TEO akcininkams išmokėjo 179 mln. litų 2008 metų dividendų - 0,23 lito dividendų vienai akcijai.


Šiame straipsnyje: teoTeo ltIM121215434

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Kurgi nebus pelnas. Jeigu jie is imoniu, laiku neapmokejus saskaitu ,ima ne tik delspinigius, bet papildomai 40 lituku. Kam krize, o kas lobsta.

www

www portretas
Teo....tai vagnoriaus ir andrikienės "dovanėlė" Lietuvos žmonėms.....ši siurbėlė ilga laika stabdė interneto plėtra Lietuvoje o ir dabar dar išlaiko monopoli ir neteisėtai reikalauja mokėti už laidini telefona jei perki interneto paslaugas....

to www

to www portretas
Esate labai teisus: Vagnoriu su ta bendrove tiesiog ziauriai pakenke Lietuvai iteisindamas ilgam monopoli, ir keliems metams praktiskai sustabde interneto pletra pas mus. Dauguma to net nepastebejo, kaimas esam :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių